2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Gyurcsányi gondolatok

Kilenc év után ismét balliberális vezetésű lesz a főváros, miután Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje legyőzte az eddigi városvezetőt, Tarlós Istvánt. A kerületek többségében is ellenzéki polgármesterjelölt nyert.

Történelmi győzelemnek nevezete Karácsony Gergely a választási eredményt, miután több mint hat százalékkal megelőzték Tarlós Istvánt. Karácsony Gergely szerint a győzelem az összefogásnak köszönhető.

Összesen 14 fővárosi kerületben győzött az ellenzéki összefogás. Többek között a parkolási botrányról elhíresült Zuglóban a szocialista Horváth Csaba nyert.

Vasárnap este már Gyurcsány Ferenc is színpadra állt, Karácsony Gergely mögött hallgatta végig az új főpolgármestert. A DK elnöke tavasszal még alkalmatlannak tartotta főpolgármesternek. Kálmán Olgát is ezért indította el az ellenzéki előválasztáson.

Gyurcsány azonban az eredményhirdetés másnapján már az ellenkezőjét mondta Karácsonyról.

"Karácsony Gergely egészen nyilvánvalóan alkalmas Budapest vezetésére, bírja a budapestiek többségének bizalmát és bírja a Demokratikus Koalíció támogatását."

Gyurcsány Ferencet kérdeztük arról is, hogy Kálmán Olga milyen szerepet kap a főváros új vezetésében. A DK elnöke csak annyit mondott, hogy arról Karácsony fog dönteni. Arról viszont hiába kérdeztük, hogy a vasárnapi győzelem után milyen esélyt lát a baloldal megújítására, nem válaszolt.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!