2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Gyurcsányi gondolatok

2019. október 14., hétfő 18:06

Kilenc év után ismét balliberális vezetésű lesz a főváros, miután Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje legyőzte az eddigi városvezetőt, Tarlós Istvánt. A kerületek többségében is ellenzéki polgármesterjelölt nyert.

Történelmi győzelemnek nevezete Karácsony Gergely a választási eredményt, miután több mint hat százalékkal megelőzték Tarlós Istvánt. Karácsony Gergely szerint a győzelem az összefogásnak köszönhető.

Összesen 14 fővárosi kerületben győzött az ellenzéki összefogás. Többek között a parkolási botrányról elhíresült Zuglóban a szocialista Horváth Csaba nyert.

Vasárnap este már Gyurcsány Ferenc is színpadra állt, Karácsony Gergely mögött hallgatta végig az új főpolgármestert. A DK elnöke tavasszal még alkalmatlannak tartotta főpolgármesternek. Kálmán Olgát is ezért indította el az ellenzéki előválasztáson.

Gyurcsány azonban az eredményhirdetés másnapján már az ellenkezőjét mondta Karácsonyról.

"Karácsony Gergely egészen nyilvánvalóan alkalmas Budapest vezetésére, bírja a budapestiek többségének bizalmát és bírja a Demokratikus Koalíció támogatását."

Gyurcsány Ferencet kérdeztük arról is, hogy Kálmán Olga milyen szerepet kap a főváros új vezetésében. A DK elnöke csak annyit mondott, hogy arról Karácsony fog dönteni. Arról viszont hiába kérdeztük, hogy a vasárnapi győzelem után milyen esélyt lát a baloldal megújítására, nem válaszolt.

Hír TV