2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Gyurcsányék újabb álhírrel támadják a kormányt

"HAZUDTUNK REGGEL, ÉJJEL MEG ESTE"

Magyar Nemzet

2020. november 28., szombat 21:09

Senkit nem kényszerítenek rá és semmilyen büntetésben nem részesülnek azok, akik nem járulnak hozzá az iskolai tesztelésekhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, miután Gyurcsány Ferencék újabb álhírként azt állították, hogy beteg orvostanhallgatókat köteleznek az országos tesztelésben való részvételre.

A járvány elleni védekezés támogatása helyett a baloldal továbbra is álhírekkel támadja a kormányt, az alaptalan hangulatkeltésből ma Gyurcsány Ferencék vették ki a részüket.

– A DK azonnali magyarázatot követel a kormánytól arra, hogy miért köteleznek tartós, krónikusan beteg orvostanhallgatókat az országos tesztelésben való részvételre – jelentette ki a párt szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs a párt háziportáljaként működő Nyugatifény.hu-ra hivatkozva azt állította: rektori büntetéssel és eltanácsolással fenyegetik a Semmelweis Egyetem hallgatóit, hogy ezzel nyomatékosítsák, vegyenek részt az iskolai tesztelésekben.

A portálnak állítólag nyilatkozó hallgatók szerint azok sem jelentenek kivételt, akiknek tartós krónikus betegségük van, továbbá nem kapnak megfelelő védőfelszerelést sem.

 
A hazudozás mestere most sem tagadja meg magát
 

 

Barkóczi érthetőnek nevezte, hogy az országos tesztelésből az orvostanhallgatók is kiveszik a részüket, a DK nevében azonban követelte, hogy a kormány mentse fel a tesztelési kötelezettség alól a krónikusan beteg orvostanhallgatókat, és minden tesztelőnek biztosítson teljes védőfelszerelést: FFP2-es maszkokat, arcpajzsot, kesztyűt és a teljes testet elfedő védőruhát. Szerinte úgy tűnik, a kormány semmit sem tanult abból, hogy már 15 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban, immár veszélybe sodorják a jövő orvosait is. Ki vállalja a felelősséget, ha „ennek a vérlázítóan felelőtlen” intézkedésnek áldozatai lesznek? – tette fel a kérdést.

A DK állításai hamisak, hiszen semmilyen büntetésben nem részesülnek azok, akik nem járulnak hozzá az iskolai tesztelésekhez

– közölte a Magyar Nemzettel az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Leszögezték: a kirendelés során senkit nem köteleznek a kormányhivatalok arra, hogy részt vegyenek a tesztelésekben, azok közül, akik nem akarnak. A tesztelésekben közreműködő hallgatók kreditjeit elismerik, valamint fizetést is kapnak munkájukért. A megfelelő védőruházat pedig mindenki számára biztosított – tette egyértelművé a tárca.

Ismert: a baloldal és sajtója a járvány kezdete óta terjeszt álhíreket, politikai hasznot remélve magának. Bár az összes hazugságukat szinte lehetetlen felsorolni, mind közül a legismertebb az MSZP-s Korózs Lajos által készített kamuvideó. A lebukás ellenére az egész baloldal továbbra is falaz Korózsnak, aki mindezen felbuzdulva újabb álhíreket terjesztett. A hazudozásból kivette a részét Korózs párttársa, Bangóné Borbély Ildikó is, bár meg kell hagyni, a párbeszédes Szabó Tímea volt az, aki az álhírterjesztés ízére elsőként ráérzett. A műfajban – „hazudtunk reggel, éjjel meg este” – természetesen annak mestere, Gyurcsány Ferenc és pártja viszi a pálmát, mint ez most is beigazolódott.

Magyar Nemzet

x
Rendkívüli hír