2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

Gyurcsányék nem kegyelmeznek a bírálóknak, kiadták a rákosista jelszót Bauer Tamás ellen

Bauer Tamás, a DK egykori alelnöke meglepődve tapasztalja azt a gyalázkodáshullámot, ami azóta éri, hogy bejelentette: erre a hatpárti ellenzéki összefogásra nem tud szavazni. A balliberális politikus közösségi oldalán magyarázkodik - írja a Magyar Hírlap.

  • Gyurcsányék nem kegyelmeznek a bírálóknak, kiadták a rákosista jelszót Bauer Tamás ellen

Az SZDSZ egykori prominense, a DK korábbi alelnöke, Bauer Tamás megdöbbent azon a gyűlöletcunamin, amit azóta kapott, hogy lényegében elfogadhatatlannak nevezte a hatpárti ellenzéki összefogást. Megfogalmazása szerint nem tud rájuk szavazni, mert a nemzeti kérdésben és a menekültkérdésben az összefogás felvállalja a Jobbiknak és az LMP-nek az álláspontját. Az egykori liberális politikus közösségi oldalán tiltakozott a gyalázkodások ellen.

„Ennyi haragot, ennyi támadást, amióta ez az oldal működik, nem kaptam még olyanoktól, akikkel alapvető kérdésekben egyet szoktam érteni, és akik korábban többnyire helyeseltek a hozzászólásaik­ban. Most azonban más történik: tisztességes emberek, akik közül sokakra kifejezetten szeretettel tekintek, haragjukban lényegében árulónak tartanak...”

– panaszkodott a baloldal szellemi holdudvarának haragjával eddig nem találkozó Bauer.

A politológusok által szivárványkoalíciónak nevezett ellenzéki összefogás azzal verte ki a biztosítékot a történelem süllyesztőjébe küldött SZDSZ egykori politikusnál, hogy elfogadhatónak tartanak egy „nemzeti minimumot”. „Azt mondják, hogy a Fideszt csak teljes ellenzéki összefogással lehet legyőzni, ahhoz pedig kompromisszumot kell kötni, egyes ügyekben el kell fogadni az új szövetségesek álláspontját” – bosszankodik Bauer, akinek lázálma szerint előfordulhat olyan helyzet, amikor a Mi Hazánk Mozgalommal kell összefog­niuk a hatalom érdekében, márpedig az talán még az Orbán-kormánynál, meg a teljes Fidesznél is rémisztőbb. Egyik kritikusa szerint Bauer Tamás soha nem volt könnyű ember, sokszor az értelmetlenségig ragaszkodott elveihez, gondolataihoz, ám megfogalmazásukban ez természetesen egy pozitív tulajdonság.

Bauer hiába is mentegetőzik, magyarázkodik közösségi oldalán, a baloldalon addig pozitív az értelmetlenség, amíg a hatalomhoz segíti őket, leginkább Gyurcsány Ferencet. Aki ezt kockáztatja, annak nincs bocsánat, mert visszatért a régi rákosista jelszó: „aki nincs velünk, az ellenünk van!”.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!