2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Helyreigazítás

  • Helyreigazítás

Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék

Helyreigazítás: Gyurcsány Ferencről valótlanságokat állítottunk

Helyreigazító közlemény: 2020. szeptember 08. napján a www.hirtv.hu online felületünkön közzétett „Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék” című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Gyurcsány Ferenc titkos megbeszélést folytatott, egyeztetett a színművészeti egyetemről Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel, továbbá az intézmény egyik diákjával és az Egyetem-foglalás egyik szervezőjével, és így valótlanul állítottuk azt is, hogy ezen a megbeszélésen elhangzott volna, hogy a tüntetést tömegessé kell tenni és ki kell terjeszteni vidékre is.

Helyreigazítás:

Lapunk 2020.szeptember 8.-i számában „Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék” címmel megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy felperes (Alföldi Róbert) 3 nappal a cikk megjelenése előtt Gyurcsány Ferenccel és Karácsony Gergellyel titokban egyeztetett a Színház- és Filmművészeti Egyetemről.

 

Titkos megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc a Színművészeti Egyetemről. Információnk szerint a DK elnöke Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel egyeztetett. A Hír TV úgy tudja, hogy a megbeszélésen részt vett az intézmény egyik diákja és egy aktivista is. Értesüléseink szerint egyebek mellett elhangzott, hogy a tüntetést tömegessé kell tenni és ki kell terjeszteni vidékre is. Gyurcsány Ferenc cáfolja a találkozót és perrel fenyegetőzik.

Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják. Hazamennek.

Így gondolkodott a DK elnöke a demonstrációkról 2006-ban elhíresült öszödi beszéde után.

Most viszont amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az átalakítás miatt tüntetnek, Gyurcsány Ferenc már teljes mellszélességgel a tiltakozókat támogatja.

Közösségi oldalán azt üzente a diákoknak: nem ő áll a mozgalmuk mögött, hanem egy egész világ. Majd gyorsan hozzátette: annak ő is a része.

Gyurcsány Ferenc az ATV-ben már népmozgalmat vizionált a tiltakozással kapcsolatban.

 

Információnk szerint a DK elnöke három nappal ezelőtt Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel egyeztetett. A megbeszélésen részt vett az intézmény egyik diákja, Bohos Imre és az Egyetem-foglalás egyik szervezője, Rózsa László is. A Hír TV úgy tudja, egyebek mellett elhangzott, hogy a tüntetést tömegessé kell tenni és ki kell terjeszteni vidékre is. A Színművészeti Egyetem diákjai korábban azt állították, hogy tiltakozó akciójuk politikamentes.

Gyurcsány Ferenc tagadja a találkozót, de perrel fenyegetőzik.

A DK elnöke nem csak a sajtó munkatársait fenyegette meg hanem mindenkit aki jelenleg vezető beosztásban dolgozik. A DK elnöke az ATV-ben azt mondta: ha kormányra kerülnek félre állítják azokat akik az elmúlt években a kormány munkáját segítették.

Értse meg mindenki, nem lehet büntetlenül elkövetni mindazt a hazával, amit ők elkövettek. Nem kell bosszút állni, de nem kell számítani a munkájukra sem neki, sem másoknak. 

- mondta Gyurcsány Ferenc.

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a DK első emberének kijelentése elfogadhatatlan.

A Jobbik alelnöke sem ért egyet Gyurcsány Ferenccel. 

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc kijelentése a kommunizmus időszakára emlékeztet.

A kommunista időkben voltak ilyen módszerek, nagyon sötét korszakot idéz ez a mondat Magyarország történelméből, egy olyan korszakot, amelyet akár a Fidesz-KDNP frakció több tagja is, akár például a szüleim, nagyszüleim is harcoltak ez ellen a korszak ellen, és nem szeretnénk, hogy ha visszatérne

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc olyan országot szeretne építeni, ahol a jobboldali értelmiség nincsen biztonságban.

 

L. Simon László: Felelőtlenül viselkedtek az SZFE leköszönő vezetői

Felelőtlenségnek nevezte a Színház és Filmművészeti Egyetem leköszönő vezetőinek viselkedését az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke. L. Simon László a HírTV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: egy teljesen szabályos eljárás során történik fenntartó-váltás az egyetemen, mert az oktatás fejlesztésére és korszerűsítésére szükség van. A politikus hozzátette: jogkövető magatartásra kellene ösztönözni a diákokat, és nem arra, hogy illegitimnek nevezzenek olyan döntéseket, amelyek törvényesen és szabályosan születtek.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagunk:

Gyurcsány ezúttal az ATV-ben fenyegetőzött

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!