2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Belföld

Helyreigazítás

  • Helyreigazítás

Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék

Helyreigazítás: Gyurcsány Ferencről valótlanságokat állítottunk

Helyreigazító közlemény: 2020. szeptember 08. napján a www.hirtv.hu online felületünkön közzétett „Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék” című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Gyurcsány Ferenc titkos megbeszélést folytatott, egyeztetett a színművészeti egyetemről Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel, továbbá az intézmény egyik diákjával és az Egyetem-foglalás egyik szervezőjével, és így valótlanul állítottuk azt is, hogy ezen a megbeszélésen elhangzott volna, hogy a tüntetést tömegessé kell tenni és ki kell terjeszteni vidékre is.

Helyreigazítás:

Lapunk 2020.szeptember 8.-i számában „Kormányváltás esetén több száz vezető beosztású embert rúgnának ki Gyurcsányék” címmel megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy felperes (Alföldi Róbert) 3 nappal a cikk megjelenése előtt Gyurcsány Ferenccel és Karácsony Gergellyel titokban egyeztetett a Színház- és Filmművészeti Egyetemről.

 

Titkos megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc a Színművészeti Egyetemről. Információnk szerint a DK elnöke Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel egyeztetett. A Hír TV úgy tudja, hogy a megbeszélésen részt vett az intézmény egyik diákja és egy aktivista is. Értesüléseink szerint egyebek mellett elhangzott, hogy a tüntetést tömegessé kell tenni és ki kell terjeszteni vidékre is. Gyurcsány Ferenc cáfolja a találkozót és perrel fenyegetőzik.

Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják. Hazamennek.

Így gondolkodott a DK elnöke a demonstrációkról 2006-ban elhíresült öszödi beszéde után.

Most viszont amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az átalakítás miatt tüntetnek, Gyurcsány Ferenc már teljes mellszélességgel a tiltakozókat támogatja.

Közösségi oldalán azt üzente a diákoknak: nem ő áll a mozgalmuk mögött, hanem egy egész világ. Majd gyorsan hozzátette: annak ő is a része.

Gyurcsány Ferenc az ATV-ben már népmozgalmat vizionált a tiltakozással kapcsolatban.

 

Információnk szerint a DK elnöke három nappal ezelőtt Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel egyeztetett. A megbeszélésen részt vett az intézmény egyik diákja, Bohos Imre és az Egyetem-foglalás egyik szervezője, Rózsa László is. A Hír TV úgy tudja, egyebek mellett elhangzott, hogy a tüntetést tömegessé kell tenni és ki kell terjeszteni vidékre is. A Színművészeti Egyetem diákjai korábban azt állították, hogy tiltakozó akciójuk politikamentes.

Gyurcsány Ferenc tagadja a találkozót, de perrel fenyegetőzik.

A DK elnöke nem csak a sajtó munkatársait fenyegette meg hanem mindenkit aki jelenleg vezető beosztásban dolgozik. A DK elnöke az ATV-ben azt mondta: ha kormányra kerülnek félre állítják azokat akik az elmúlt években a kormány munkáját segítették.

Értse meg mindenki, nem lehet büntetlenül elkövetni mindazt a hazával, amit ők elkövettek. Nem kell bosszút állni, de nem kell számítani a munkájukra sem neki, sem másoknak. 

- mondta Gyurcsány Ferenc.

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a DK első emberének kijelentése elfogadhatatlan.

A Jobbik alelnöke sem ért egyet Gyurcsány Ferenccel. 

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc kijelentése a kommunizmus időszakára emlékeztet.

A kommunista időkben voltak ilyen módszerek, nagyon sötét korszakot idéz ez a mondat Magyarország történelméből, egy olyan korszakot, amelyet akár a Fidesz-KDNP frakció több tagja is, akár például a szüleim, nagyszüleim is harcoltak ez ellen a korszak ellen, és nem szeretnénk, hogy ha visszatérne

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc olyan országot szeretne építeni, ahol a jobboldali értelmiség nincsen biztonságban.

 

L. Simon László: Felelőtlenül viselkedtek az SZFE leköszönő vezetői

Felelőtlenségnek nevezte a Színház és Filmművészeti Egyetem leköszönő vezetőinek viselkedését az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke. L. Simon László a HírTV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: egy teljesen szabályos eljárás során történik fenntartó-váltás az egyetemen, mert az oktatás fejlesztésére és korszerűsítésére szükség van. A politikus hozzátette: jogkövető magatartásra kellene ösztönözni a diákokat, és nem arra, hogy illegitimnek nevezzenek olyan döntéseket, amelyek törvényesen és szabályosan születtek.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagunk:

Gyurcsány ezúttal az ATV-ben fenyegetőzött

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!