2021. július 26.,
hétfő, Anna, Anikó napja

Gyurcsány: Szoros eredménnyel, de a baloldal győz

,

2014. április 5., szombat 12:30, frissítve: szombat 19:49

Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila piacozott, Bajnai Gordon pedig James Bondnak öltözve próbál szavazatokat szerezni a választások előtt egy nappal.

A Hunyadi téri piac bejáratánál vicclappal próbált támogatókat szerezni egy baloldali aktivista. A vásárlók közül itt nem mindenki örült a DK-s politikusoknak. A vártnál kisebb érdeklődés miatt piacozás helyett Gyurcsány Ferenc és Oláh Lajos inkább ivott egy kávét. Kicsit később a VII. kerületi Garay csarnok sem hozott átütő eredményt a DK számára.

„Tegye meg azt a szívességet nekem, hogy tartja magát ahhoz a szabályhoz, hogy ön én velem nem beszélget” – mondta Gyurcsány Ferenc a Hír TV-nek. A piaci séta itt reggelivel zárult – a DK-sok lángost vásároltak maguknak.

A Lehel térnél már többen várták a baloldali politikusokat. Gyurcsány Ferenc piacozásához itt Mesterházy Attila is csatlakozott. A XIII. kerületi közös jelöltet, a szocialista Hiszékeny Dezsőt népszerűsítették. A politikus a Hír TV kérdésére, miszerint hisz-e Gyurcsány Ferencnek, illetve a választás sikerében csak hallgatott. Egy járókelő azonban válaszolt helyette:

– Mondjak neked valamit? Hiszek…
– De ne erőszakoskodjon velem…
– A mocskos cigánynak nem hiszek, mert minden rosszat megtesz velünk, minden munkahelyünket megszüntet…
– Kire gondol?
– Orbán Viktorra és csapatára, igen…
– Azt, amit a Hiszékeny úr mond, azt elhiszi?
– Azt elhiszem…
– És mit ígér?
– Azzal nem akarok most, veled foglalkozni, mert te mindig félrebeszélsz a bandáddal együtt…

Gyurcsány Ferenc ezúttal nem osztogatott pénzt. Az ellenzéki vezető itt sem válaszolt a kérdéseinkre, csak az ATV-nek nyilatkozott a Simon-botrányról. Arról viszont nem beszélt, hogy valóban tudott -e a volt MSZP-s elnökhelyettes külföldön parkoltatott több mint félmilliárd forintjáról. „Felháborodással kell énszerintem minden olyan ügyet kezelni, amikor annak a gyanúja felmerül, hogy egy politikus az belenyúl a közvagyonba” – mondta a DK-elnök.

Mesterházy Attila hallgatóságát szavazásra buzdította. „Ne feledjék! 1848-ban még karddal kellett harcolni a szabadságért, ’56-ban fegyverrel, most pedig, kérem, ezzel a tollal, mindenki vigyen magával egyet, ezzel húzzák be azt a bazi nagy ikszet a 17-es lista mellé, és itt a kerületben Hiszékeny Dezső mellé, nagyon szépen köszönöm a figyelmet” – mondta Mesterházy Attila.

Az MSZP-elnök végül vásárolt is. Az egyik árustól túrós illetve meggyes rétest és barackos papucsot kért.

Bajnai „James Bond” Gordon

James Bondot játszik és „ízirájder öcsém!” felkiáltással kéri a közös baloldali lista támogatását Bajnai Gordon legújabb kampányfilmjében. Az Együtt–PM vezetője betyárnak is beöltözött. A baloldali kormányváltók vezetői szombaton közös sajtótájékoztatót is tartottak, ahol nyugdíjcsökkentéssel riogattak. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV