2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gyurcsány: Miniszterelnök úr, nem börtönt akarunk az országból

Hír TV

2018. április 6., péntek 19:16, frissítve: péntek 21:18

Nyitott, sokszínű Magyarországot látna szívesen Gyurcsány Ferenc a kormányváltás után. A DK elnöke Orbán Viktor miskolci, a romákat lemigránsozó nyilatkozatát is felemlegette pártja kampányzáróján.

A Demokratikus Koalíció megalakulása helyszínén, a budapesti Szent István parkban tartotta kampányzáróját. A zsúfolásig megtelt sátorban a Szoidaritás elnöke és Homonnay Gergely is a vasárnapi választás fontosságát hangsúlyozta. „Nekem hiába szimpatikus az Együtt, sajnos nem fognak bekerülni. A DK viszont mindenképpen ott lesz a parlamentben, és az erősebb jelöltet kell támogatni” – emelte ki az író. 

A kampányzáró hangulatáról az MSZP volt elnöke gondoskodott, arra emlékeztetve, hogy Orbán Viktor listáján a legyőzendő ellenfelekről Gyurcsány Ferenc sehol sincs, hiszen nemcsak Soros György, de a migránsok és az ENSZ is megelőzi. Lendvai Ildikó ezután egy fiktív Orbán-beszédből idézett: „Most itt vagyok, eljöttem közétek. Helló, röfik – ja nem –, hajrá, magyarok. Ismerős helyen vagyok itt, Fejér megyében, nemcsak azért, mert itt születtem, hanem mert az egész megye az enyém, illetve Lőrincé meg a vejemé, itt jó énekelni Fehérvári huszárokat, hogy sok kislányt meghágnak. Ja nem, azok a migránsok” – szólt a parodisztikus szöveg.

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke is a DK mellett korteskedett. „Ez egy érdekes kampány volt, semmit nem mondott Magyarországról. Három szót használt: migráns, Soros, ENSZ, ennyi a mondanivalója a mai Magyarországról, az oktatás, az egészségügy helyzetéről, a szociális helyzetről (a kormánynak – a szerk.)” – jegyezte meg.

A DK elnöke szerint az ellenzéki pártoknak minden helyzetben keresniük kell a kompromisszumot a jelenlegi hatalommal szemben. „Azt mondja a miniszterelnök, hogy »egyszínű Magyarországot akarok«, kiráz a hideg, mert amikor ő egyszínű Magyarországról beszél, azt mondja, hogy mindenki legyen olyan mit ő” – jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc külön kitért Orbán Viktor miskolci látogatására, ahol lemigránsozta a romákat. „Azok sok száz év után még mindig menekültek, és hogy ők nekünk ellenségeink és ellenfeleink, ez nem egyszerűen tisztességtelen, hanem embertelenség. Ma még csak migráns, holnap ellenég és elűzendő, holnapután kiátkozandó, azt követendően meg bezárandó. Miniszterelnök úr, nem börtönt akarunk az országból, nem érti? Hanem szabad hazát. Sokféle magyarral” – emelte ki Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök a határon túli szavazatokról is beszélt – azt mondta, nem egy megszerzett jogot venne el, hanem egy elvett jogot venne vissza a határon belül élő politikai közösségnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!