2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gyurcsány-hálóban a főváros

Megkerülhetetlen szereplő lett a közgyűlésben a DK, elnökével folyamatosan egyeztet a többi ellenzéki párt, emberei ott vannak a tanácsadói székekben és a bizottságokban is - írja a Magyar Hírlap.

  • Gyurcsány-hálóban a főváros

Fél év sem kellett ahhoz, hogy még inkább egyértelművé váljon az, amit már az őszi önkormányzati választások előtt is sejteni lehetett: Budapesten a DK elnöke osztogatja a lapokat az ellenzéknek.

Hogy az ellenzék 2019-ben fel tudott támadni tetszhalott állapotából, amögött kétségtelenül a választásokat megelőző, aláírásgyűjtésnek álcázott adatbázis-építések, illetve az ezekre épülő – álhíreket, lejáratásokat sem mellőző – médiakampányok állnak. A balliberális holdudvar nem tűnt el – habár az elmúlt tíz évben folyamatosan arra panaszkodtak, hogy az ellenzéket minden lehetséges eszközzel ellehetetlenítik –, mi több, egyre gyakrabban kerülnek elő olyan nevek, amelyek 2010 előttről lehetnek ismerősek. Legutóbb például Dessewffy Tiborról és Ficsor Ádámról derült ki, hogy cégeik több milliós szerződéseket kötöttek a DK országgyűlési frakciójával. Érdekesség, hogy az ehhez a körhöz tartozó vállalatok szinte egytől-egyig adatfeldolgozással, adatbázis-építéssel, erre épülő marketing és promóciós tevékenységgel foglalkoznak.

Október 13-át jelentős kampányköltekezés előzte meg. Amint azt megírtuk, a százmillió forintot is elérhette az az összeg, amit az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum és az LMP támogatásával induló Karácsony Gergely közösségi kampányára fordított. A választásokat köve­tően azonban egyértelművé vált, hogy a befektetésnek, vagyis a főváros bevételének mindenképpen meg kell térülnie. Így elkezdődött az a folyamat, amely a mai napig nem ért véget. Először megjelentek Gyurcsány emberei a fővárosi cégek bizottságaiban. Például Draskovics Tibor a BKK igazgatóságának lett az elnöke. Hasonló módon kapott állást az a Lakos Imre, akit 2010 előtt az egyik leggazdagabb szabad demokrata képviselőként tartottak számon. Később az önkormányzatokat hízlalták fel tanácsadókkal, bizottságokkal, hogy a balliberális klientúra vezető szerepekhez jusson. Jelenleg a következő fontos lépés zajlik: a politikai erőviszonyok olyan módon való átalakítása, amely egyértelműen a DK elnökének kedvez.

Mi sem jelzi jobban, hogy Gyurcsány akciója tudatos, mint hogy saját bevallása szerint is folyamatosan egyeztetnek vele az ellenzéki pártok vezetői. Sőt, megkezdődtek, illetve számos esetben meg is történtek azok az egyeztetések is, amelyeknek köszönhetően a DK megkerülhetetlen szereplő lett a Fővárosi Közgyűlésben - írta a lap.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!