2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Gyurcsány Ferenc üzent az ellenzéki pártoknak

Nem csak közös egyéni képviselő-jelölteket és miniszterelnök-jelöltet, hanem közös ellenzéki listát is akar a 2022-es országgyűlési választáson Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke egy pécsi fórumon azt mondta: ha a választók teljes ellenzéki összefogást szeretnének, nem fogja érdekelni, hogy egyes politikusok mit mondanak. Egy interjúban pedig azt üzente a pártoknak: ha nem állnak be a sorba, az LMP sorsára jutnak.

  • Gyurcsány Ferenc üzent az ellenzéki pártoknak

Egy miniszterelnök-jelöltet kell majd találnunk. Fogunk találni, ahogyan ismerem magunkat.

Már a 2022-es stratégiát készíti elő Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke egy pécsi fórumon arról beszélt, hogy egy közös ellenzéki listát akar. Hozzátette, hogy szerinte ez a választók igénye, ezért nem fogja érdekelni, hogy a politikusok mit mondanak.

"A tűzzel játszik az, aki megengedi, hogy a választáson az ellenzék egymással is versengjen. Tudniillik ez azt fogja maga után vonni, hogy akarva-akaratlanul meg kell mutatni a különbséget a két lista mögött álló politikai erők és politika között, ez azt fogja jelenteni, hogy meg fogjuk osztani az erőforrásainkat, mert mindenki csak a sajátjáért fog küzdeni természetesen."

- mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Gyurcsány a Magyar Narancsnak adott interjúban még erősebb üzenetet küldött az ellenzéknek. Azt mondta, aki nem csatlakozik, az arra a sorsra jut, mint az LMP.

"Ezzel egyetértünk, csak nem tartjuk Gyurcsány Ferenc kezdeményezésének."

- jegyezte meg Molnár Zsolt.

Jó ötlet a közös lista, de az MSZP találta ki hamarabb - így reagált a szocialisták budapesti elnöke, Molnár Zsolt.

"Nagyon helyes, amit Gyurcsány Ferenc mond, és nagyon örülünk annak, hogy csatlakozott az MSZP kezdeményezéséhez, ami a közös lista, közös miniszterelnök-jelölt, közös ellenzéki program, amelyet egyébként, az egyik elemét el fogjuk küldeni az ellenzéki pártoknak a kongresszus után."

- mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

Gyurcsány az interjúban azt is elmondta, hónapok óta egyeztet otthonában a fővárosi politikusokkal, köztük az MSZP-ből a DK-ba átigazolt polgármesterekkel. Molnár Zsolt azt állítja, őt nem keresték meg Gyurcsány pártjából.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!