2019. április 24.,
szerda, György napja

Gyurcsány Ferenc szerint csak a DK egységes és kiszámítható

Hír TV

2019. április 14., vasárnap 22:18

Megtartotta európai parlamenti kampánynyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció. A felszólalók kivétel nélkül az Orbán-kormányt szidták. Beszédet mondott - többek között - a trágár felszólalásairól elhíresült Nagy Blanka is, aki börtönbe küldené a kormánypárti képviselőket. A párt EP-listavezetője továbbra sem adja fel az álmát: Európai Egyesült Államokat szeretne.

Az EP-választás előtt pár héttel tartotta kampánynyitóját a Demokratikus Koalíció. A főleg nyugdíjasok körében népszerű párt elnöke kezdte a felszólalásokat.

Meg kell próbálni a lehetetlent - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. A politikus szerint az európai parlamenti választás nem arról szól, hogy kinek hány mandátuma lesz, hanem arról, hogy Európában béke vagy háborúskodás lesz. Gyurcsány Ferenc megjegyezte: a DK egységes és kiszámítható, ami nem mondható el egyik pártról sem Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció rendezvényén egyébként a felszólalók és a tömeg is éltette az előzetesből nemrég szabadult MSZP-s Czeglédy Csabát. A börtönviselt szocialista Czeglédy – szabadulása után – szinte azonnal felkerült a DK EP-listájára. Gyurcsányék indoklása szerint azért, mert a sikkasztási ügybe keveredett MSZP-s politikus egy hős. Szerintük egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért.

A rendezvényen felszólalók beszédiekben kivétel nélkül Orbán Viktort és a magyar kormányt szidták. A szónokok között volt a trágár megnyilvánulásairól elhíresült 19 éves Nagy Blanka is, aki a szegedi Csillag börtönbe akarja juttatni a kormánypárti politikusokat.

A felszólalásokat Gyurcsány Ferenc felesége zárta. Azt állította, hogy az az ország szuverén, amelyik részese egy erős Európának. Dobrev Klára a párt listavezetője arról beszélt, hogy azért harcol, hogy egyenrangú európai polgárok legyünk, szerinte erről szól az Európai Egyesült Államok.

Politikai riválisaik is reagáltak az Európai Egyesült Államokra. A Párbeszéd szerint ez csak egy frázis.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Gyurcsány Ferenc feleségének ötletét, az Európiai Egyesült Államokat el kell kerülni. Gulyás Gergely hozzátette: azért van nagyon nagy jelentősége a május 26-i választásnak, mert a kormánypártok olyan képviselőket szeretnének Brüsszelbe küldeni, akik a magyar érdekeket képviselik Brüsszelben.

Hír TV