2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Gyurcsány Ferenc is vloggernek állt

Hír TV

2019. november 17., vasárnap 18:23

A bukott Jobbik elnök után Gyurcsány Ferenc is Youtubernek azaz videós bloggernek állt. A Demokratikus Koalíció elnöke így próbálja megszólítani a fiatalokat. Ezzel már a 2000-es évek elején is próbálkozott. Olyan fontos kérdéseket válaszol meg, mint például, hogy mi a kedvenc zenéje. A Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc bohóckodik. Varga-Damm Andrea szerint amit egykori párttársa és jelenkori szövetségese csinálnak, az a cirkuszba való; a trendiség pedig szerinte nem egyenlő a kormányképességgel.

Vona influenszer tevékenysége még Gyurcsány Ferencet is megihlette.

A főleg nyugdíjasok körében népszerű párt elnöke olyan fontos kérdésekről beszél Youtube csatornáján, mint, hogy mi a kedvenc zenéje.

Gyurcsány még MSZP-s korában is próbált fiatal szavazókat szerezni, ám láthatólag akkor is csak a nyugdíjasok szimpatizáltak vele.

Nem is fogata vissza magát a bukott miniszterelnök. Alapított egy Amőba névre hallgató ifjúsági szervezetet, amelynek születésnapi buliján táncra is perdült.

"Ne csináljon bohócot magából igen. Igen én ezt ki merem mondani, ne csináljon magából bohócot."

Ezt már a Gyurcsány párt szövetségese a Jobbikos Varga-Damm Andrea mondta híradónknak. Szerinte egy politikus hiteltelenné válik, hogyha ilyen videókkal próbál fiatal szavazókat szerezni.

 "És egyébként meg kell, hogy mondjam, hogy úgy megkérdezném a társadalomtól – ha már erről van szó, hogy nem veszitek észre, hogy mind ez egy bohóckodás és csak arról szól, hogy emberek, akiknek egyébként totálisan középszerű bizonyos fokig a képessége – de hangsúlyozom nem kívánok ezzel senkit megsérteni, és azért általánosságban beszélek mert nem mindenkire vonatkozik- de jópáran köztük a középszerűségüket próbálják kompenzálni. ezzel a fajta poénkodó bemutatásával a személyüknek."

- mondta a Jobbik országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea.

Gyurcsányék már a kétezres évek elejétől azon dolgoznak, hogy fiatalítsák a baloldalt – ám ez eddig még nem sikerült. Így vélekedik a politikai elemző a baloldal támogatottságáról.

 "Gyurcsány Ferenc ezekkel a videókkal, ezekkel a próbálkozásokkal sokkal inkább nevetségessé teszi magát, mintsem mondjuk sikeren megtudná szólítani mondjuk a tízen, húszon éves fiatalokat. Hogyha megnézzük a legfrissebb választási adatokat, kutatásokat, akkor azt láthatjuk, hogy a Fidesz-KDNP minden társadalmi csoportban magasan vezeti a népszerűségi listákat. Ez a fiatalok körében is így van."

- jegyezte meg Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője.

Deák Dániel hozzátette, hogy a szocialista párt és a Demokratikus Koalíció a fiatalok körében jelenleg sem népszerű, támogatottságuk öt százalék alatt van.

 

A Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc bohóckodik

Hír TV