2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gyurcsány durva hangvétele Karácsonynak sem tetszik

A zuglói polgármester nyereségesnek látja a Fidesz szerint napi egymillió forint veszteséget okozó parkolást, mégsem tette azt ingyenessé a kerületben élők számára.

  • Gyurcsány durva hangvétele Karácsonynak sem tetszik

Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorral szembeni durva kijelentéseiről Karácsony Gergely lapunknak azt mondta: mindenkinek mélyen magába kell néznie, milyen mértékben részese a durvuló közbeszédnek.

Egy keddi sajtótájékoztatón előkerült az elmúlt napokban a nyilvánosságból teljességgel eltűnt Karácsony Gergely. A zuglói polgármester lapunk kérdéseire dodonai módon válaszolt. Az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje így például nehezen értelmezhető magyarázatot adott azzal kapcsolatban, hogy az általa vezetett Zuglóban borul-e az ellenzéki összefogás, miután Janicsák István zenész önálló indulást tervez a polgármesterségért a Momentum támogatásával. Janicsákot jól ismerem, azt is mondhatom talán, hogy a barátom, neki szerintem helye van a közéletben, de az ellenzék jelöltje Horváth Csaba Zuglóban – mondta. Hasonlóan ködösítve fogalmazott azzal összefüggésben is, hogy Zuglóban – az ezt elrendelő döntések ellenére –  nem történt meg a kerületi lakosok ingyenes parkolásának az egész kerületre érvényes bevezetése.

„Ennek az az oka – magyarázta –, hogy az önkormányzat nem hozott eddig olyan döntést, amely érvényesíthető lenne a parkolás ügyében.” Hangsúlyozta: elvi döntés született, de a rendeletalkotás nem történt meg. Egyik napról a másikra ezt nem lehet bevezetni – tette hozzá. „A parkolás napi egymillió forintos nyeresége lehetővé teszi azt, hogy bővítsük a kedvezményeket” – közölte. A zuglói Fidesz szerint viszont a parkolás napi egymillió forint veszteséget okoz az itt élőknek.

A balliberális ellenzéki pártok budapesti főpolgármester-jelöltje megerősítette lapunknak, hogy az ő személyes beavatkozásának köszönhetően sikerült megegyeznie egymással a két egymással szemben álló ferencvárosi ellenzéki polgármesterjelöltnek. Mégis lesz Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea között ellenzéki előválasztás a kerületben. „Létrejött egy olyan politikai megállapodás, amely szerint az előválasztás vesztese mindenképpen a tagja lesz a jövőbeli képviselő-testületnek, ugyanakkor Baranyi Krisztinának és az LMP-nek pedig – az előválasztás eredményétől függetlenül – lesz képviselete a ferencvárosi képviselő-testületben” – mondta Karácsony Gergely.

Megkérdeztük Karácsonytól, mit gondol arról, hogy Gyurcsány Ferenc a múlt héten egy Facebook–bejegyzésben szokatlanul alpári stílusban fenyegetőzve írt Orbán Viktorról. „Nem örülök a durvuló hangnemnek. Mindenkinek mélyen magába kell néznie, milyen mértékben részese a durvuló közbeszédnek. Ugyanakkor azt gondolom, hogy minimum felvethető a Fidesz-közeli véleményformálóknak néhány nagyon erős megjegyzése miatti felelőssége is, amely ennél sokkal súlyosabb” – mondta a főpolgármester-jelölt. Karácsony Gergely ezzel a szándékos csúsztatással megpróbálta alaptalanul hírbe hozni a durva kijelentésektől egyébként tartózkodó fideszes politikusokat. Ugyanakkor viszont az MSZP–Párbeszéd politikusa azt elismerte, hogy a balliberális oldalon előfordulnak a politikusok részéről durva hangnemű megnyilvánulások, amelyek szerinte is teljesen elfogadhatatlanok.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!