2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Gyurcsány: Aki lop, az nem politikus, hanem bűnöző

2019. október 22., kedd 17:14

Elfogadhatatlan, hogy Gyurcsány Ferenc erkölcsi kioktatásban részesítse a Fideszt - jelentette ki Orbán Viktor tegnap a Parlamentben. A miniszterelnök felidézte a DK elnökének elhíresült őszödi beszédét, amiben beismerte, hogy másfél éven át hazudott miniszterelnökként. Gyurcsány ugyanakkor erre reagálva azt mondta: ő már akkor is a becsületességről beszélt. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált erre, hogy a DK elnökének már rég nincs helye a közéletben.

"Ahogy az előbb azt kellett mondanom, hogy nem tudunk erkölcsi szempontból kioktatást elfogadni a Jobbiktól, azt kell mondanom, hogy a DK esetében is ez a helyzet…"

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja, hogy a DK bármely témában morális kioktatásban részesítse a Fideszt. A miniszterelnök felidézte Gyurcsány Ferenc elhíresült őszödi beszédét.

„Az, hogy Magyarország hivatalban lévő miniszterelnöke bármikor olyan mondatokat mondjon, és most idézem a DK elnökét: „Nyilvánvalóan, végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Második idézet: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.” Nem tudunk Önöktől morális kioktatást elfogadni.”

A DK elnöke erre reagálva úgy fogalmazott. Már 2006-ban is arról beszélt, hogy a hatalmon lévő kormányok egyike se vehet el egyetlen forintot se a "közösből".

„Az értelmesebbje, nem mindenki államtitkár úr, érti ennek a beszédnek a lényegét. Érti, hogy hajlandó vagyok szembe fordulni akár sajátjaim egy részével is, mert értem, hogy a haza szolgálata nem történhet meg, ha azt nem becsületesen teszik.”

Gyurcsány Ferencnek rég távoznia kellett volna a közéletből - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

„Itt is az az igazság, ami a demokráciában általánosságban, hogy a választópolgárok döntenek végső soron, és hogyha a Demokratikus Koalíció választói ezt másként gondolják, akkor ennek megfelelő felhatalmazásuk lehet. De hogy ez nem egy követendő mérce, hogy ez örökrossz példa a mindenkori magyar kormánynak, az MSZP-SZDSZ korszak és a Gyurcsány-kormány, és főleg az a nemcsupán borzalmas kormányzati teljesítmény, hanem az a morális romlás is amibe az országot vitték, abban egészen biztos vagyok.”

Gulyás Gergely hozzátette: ha a becsületesség valakiből a hazugságot váltja ki, annak nincs helye egy ország kormányzásában.

Hír TV