2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Gulyás Gergely: Budapest nem csak az ország, hanem az egész nemzet fővárosa

  • Gulyás Gergely: Budapest nem csak az ország, hanem az egész nemzet fővárosa

A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány egy erős és fejlődő fővárosban érdekelt, ezért működtek együtt a fővárossal és ezért valósulhatott meg megannyi fejlesztés is.

„A kormány már a választások estéjén egyértelművé tette, hogy minden polgármesternek, így a megválasztott budapesti főpolgármesternek is gratulál és korrekt partnerként kész az együttműködésre”

Gulyás Gergely hozzátette, ennek ellenére számos ellenzéki képviselő, többek közt az új főpolgármester pártjához tartozó képviselők részéről is születtek olyan felszólalások, melyben azt vitatták különböző fővárosi fejlesztésekkel kapcsolatban a kormány részéről mit tartanának helyesnek.

Elmondta, ezzel kapcsolatban a kormány döntést hozott:

„A kormány áttekintette a Magyarország miniszterelnöke és Budapest főváros főpolgármestere között 2018 november 17. napján aláírt megállapodást, valamint a Budapest főváros területén állami forrásból megvalósítás alatt álló beruházások helyzetét. Rögzíti, hogy továbbra is kötelezett a beruházások megvalósítása iránt, azonban ennek feltétele, hogy a megvalósítást Magyarország kormánya és Budapest főváros önkormányzata közötti konszenzus övezze. Megállapítja, hogy a beruházások megvalósításához elengedhetetlen Budapest főváros önkormányzata közgyűlésének egyértelmű álláspontja, hogy mely beruházások megvalósítását támogatja, illetve melyeket nem.  kormány felhívja az érintett minisztereket, hogy Budapest főváros önkormányzata közgyűlésének 1.c alpontja szerinti egyértelmű döntéséig a beruházások tekintetében a jó gazda gondosságával járjanak el.”

A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, közel 2000 milliárd forint értékben valósultak meg mára befejeződött beruházások és további 4400 milliárd forint értékben vannak folyamatban lévő beruházások. Hozzátette, a miniszterelnök a korrekt partnerség jegyében egyértelművé tette, hogy mindazokat az ígéreteket és vállalásokat, melyeket a Tarlós Istvánnal aláírt megállapodás tartalmaz, ha a főváros igényt tart rá, a kormány továbbra is fenntartja.

Gulyás Gergely elmondta a kormány továbbra is készen áll arra, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát működtesse, mely lehetőséget ad arra, hogy Karácsony Gergely és a kormány közt legalább kéthavonta rendszeres kapcsolat alakuljon ki.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!