2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

György István: Az uniós átlag felett vagyunk az oltottságot tekintve

Hír TV

2021. február 23., kedd 12:16

György István, az oltási központ vezetője elmondta, hogy már több mint 457 ezren kaptak oltást, és 206 ezren a második oltást is megkapták. Az uniós átlag felett vagyunk az oltottságot tekintve - tette hozzá. A védőoltásoknak a harmadik hullám miatt még nagyobb szerepe van - mondta György.

 

275 ezer ember kaphat kínai vakcinát

György István szerint jó döntés volt, hogy más országokból vásároltunk vakcinákat. 275 ezer embert tudnak a kínai vakcinából beoltani ezen a héten - tette hozzá. Az egészségügyi dolgozók és a bentlakásos intézményekben az oltási kampány lezárult már. Aki eddig nem kért oltást, ezután is megteheti - mondta az államtitkár.

Most zajlik a regisztrált legidősebbek és a 18-59 év közötti korosztály krónikus betegeinek oltása. Az e heti oltási terv szerint folytatódik ennek a két csoportnak az oltása - tette hozzá a szakember . A következő napokban hatalmas lépést lehet tenni a kínai vakcinával - mondta György. A vakcina a háziorvosokhoz kerül. Minden háziorvos 55 embert tud beoltani a kínai vakcinával - hangsúlyozta az államtitkár.

52 ezer ember oltására elegendő Pfizer-vakcina érkezett kedden, és ebből a kórházi oltópontokon oltanak majd. 66 kórházi oltóponton fognak dolgozni - ismertette György István. Folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is.

800 ezer felett lehet jövő hétre a beoltottak száma

György István arról is beszélt, hogy összesen 365 ezer ember oltására elegendő vakcinával olthatnak a héten, így a jövő héten már 800 ezer felett lehet az oltottak száma. Továbbra is mindenki regisztráljon az oltásra! - tette hozzá.

A háziorvosok hetente frissülő listából dolgoznak, de mindenki türelmét kérte György István. Az idősek és a krónikus betegek oltása most prioritást élvez - tette hozzá. A Magyarországon elérhető vakcinák mindegyike biztonságos, és ez igaz a keleti vakcinákra is.

Teljes anyag: 

Hír TV/ Origo.hu