2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

Belföld

Győrfi Pál: Aki utat ad a mentőnek az maga is életmentővé válik + videó

Adj utat a kék lámpának! Erről szól a Nemzeti Útdíj Szolgálató és a mentőszolgálat kampányfilmje, amiben a közlekedés többi résztvevőjét szólítják meg.

  • Győrfi Pál: Aki utat ad a mentőnek az maga is életmentővé válik + videó

A HírTV tudósításában látható, amint mentőautók sorakoznak a XIII. kerületi állomáson. A téli felkészítésük remekül sikerült - erről számolt be a szervezet szóvivője, és az egyik mentő dolgozó. Ami viszont fontosabb, hogy arra hívják fel a Nemzeti Útdíj Szolgálatóval a figyelmet, hogy hogyan viselkedjen a közlekedés többi résztvevője ha szirénázó - villogó mentőautót hall és lát. 

Győrfi Pál először arról számolt be: soha nem lehet tudni, hogy amikor riasztják őket milyen súlyos az adott eset, és mennyi idő alatt érnek oda. 

A megkülönböztető jelzést használó járműveket el kell engedni, a forgalomban először is észleljék, hogy jövünk. Másrészt pedig megfelelően reagáljanak, és jelezzék is nekünk azt, hogy mire készülnek, hogy a sofőr is megfelelően tudjon reagálni a mozgásukra.

A legnehezebb dolguk akkor van a mentőknek amikor dugóba kerülnek. Az autósok segítségére ilyenkor számítanak leginkább a mentősök.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője kiemelte: "Kétirányú halszálka lehúzódással középen engedhetnek utat nekünk, ez a legjobb megoldás, és így is csinálta ez a fehér autós, a terepjáró is mindent megtesz, rámegy a kis bójákra is, centizgetve haladunk. Itt nekünk is nagyon tudatosan kell haladnunk."

Győrfi Pál mellett, a gépkocsivezető arról beszélt, hogy az autósok az esetek majdnem száz százalékában segítik a mentők munkáját. Így volt ez a mostani úgynevezett próbaúton is.

Őri Zsolt mentős ekként kommentálta az akciót: "Nagyon jól vizsgázunk , és egy szavunk nem lehet, most is segítik a munkánkat. A legnagyobb baj az akkor van amikor az előttünk lévő autós megáll, és senki sehova nem mozdul és egy matt helyzet alakul ki, amíg valaki nem mozdul. De ez a mostani teljesen briliáns volt."

Aki utat ad a mentőnek az maga is életmentővé válik. Zárta gondolatait az út végén Győrfi Pál és Őri Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!