2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Gyöngyösi volt a legtöbbször megfigyelő – állítja Szabó Balázs

A Jobbikból kirúgott újpesti önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet megkeresésére közölte: 2011 óta a Jobbik képviselői számtalan alkalommal vettek részt választásokat megfigyelő missziókon. Szabó Balázs azt is elárulta: a legtöbb ilyenen Gyöngyösi Márton volt, aki számos delegációt is vezetett, amelyeket a Jobbik hivatalosan küldött. A szivárványkoalícióban épp feloldódó párt újabban az euroatlanti szövetségrendszer irányába elkötelezett politikai erő képét próbálja mutatni, amit a Szabó által megadott új információk erősen árnyalnak.

  • Gyöngyösi volt a legtöbbször megfigyelő – állítja Szabó Balázs

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese több, az orosz érdekövezethez tartozó térségben is vezetett jobbikos delegációt mint választási megfigyelő – állítja a Magyar Nemzet megkeresésére Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő.

Szabó párttagságát kedden a Jobbik azonnali hatállyal felfüggesztette, amiért a HVG.hu-n megjelent információk szerint egy kémgyanúba keveredett lengyel politikushoz, Mateusz Piskorskihoz köthető szervezet pénzén utazott választási megfigyelőnek az orosz érdekövezetbe tartozó Közép-afrikai Köztársaságba. Mint ismert, Piskorskit a lengyel hatóságok azzal a gyanúval vettek őrizetbe, hogy az oroszoknak és a kínaiaknak kémkedett.

A Jobbik Szabót arra hivatkozva rúgta ki, hogy a párt elkötelezett az euroatlanti szövetségi rendszer iránt.

Csakhogy Szabó Balázs állítása szerint 2011 óta a Jobbik képviselői számtalan alkalommal vettek részt választásokat megfigyelő missziókon.

– A legtöbb alkalommal Gyöngyösi Márton volt választási megfigyelő.

De említhetnénk a Donyecki Népköztársaság választását, vagy a krími népszavazást is, ahol Gyöngyösi Márton a jobbikos delegációk vezetőjeként volt jelen, csak már nem szeret emlékezni rá. – Egy későbbi levélváltásban a Magyar Nemzet azt is pontosította, hogy ezek a jobbikos delegációk a párt hivatalos küldöttségei voltak-e. Szabó elmondása szerint igen.

– Donyeckben, Luhanszkban és a Krímben én nem voltam választási megfigyelőként, így nem tudom, kik voltak ezeknek a csapatoknak a tagjai, de (ellentétben a mostani közép-afrikai misszióval, ahol kifejezetten szakértő csapat lett összeválogatva)

mindenhol hivatalos jobbikos delegáció volt, és azokat Gyöngyösi vezette

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére.

Szabó Piskorskival kapcsolatban úgy fogalmazott:

– Ismerem dr. Mateusz Piskorskit, és a legjobb véleménnyel vagyok róla mind a mai napig. A Jobbik vezetői is jól ismerik őt, különösen Gyöngyösi Márton volt, van még jó kapcsolatban vele.

A Jobbikból kirúgott politikus úgy vélekedett: – Én – bár rég találkoztam vele – nem fogok elhatárolódni tőle és letagadni, hogy ismerem. Azt majd Gyöngyösi Márton fogja megtenni, ahogy szokta. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!