2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Belföld

Gyerekek tízezrein segíthetnek ezzel a karácsonyi ajándékkal

Karácsonyi ajándékként egy új mentőautót kapott a daganatos betegségben szenvedő gyermekek ápolásáért és szállításáért felelős pécsi Szemem Fénye Alapítvány. Az új jármű Németországban készült, és egyszerre két gyermek szállítására is alkalmas.

A Dóri Ház hazánk első gyermekhospice otthona, amely az ország teljes területéről fogadja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeket és családtagjaikat. A Dóri Házat működtető alapítvány a betegszállításban is segítséget tud nyújtani. A területi ellátási kötelezettségük miatt azonban mentőautóik mintegy 60 ezer kis beteg szállításáért felelősek, így havonta 20-25 ezer kilométert is megtesznek. Az új kocsit a Szerencsejáték Zrt. adományából vásárolták. „Ki tudjuk váltani az egyik mentőautónkat, amely gyakorlatilag folyamatosan a szervizben volt. Legutóbb például Budapest és Pécs között az autópályán hagyott cserben minket. Úgyhogy nagyon nagy könnyebbség lesz a számunkra az, hogy gördülékenyen tudjuk elvégezni a gyerekek szállítását, hiszen a hét minden napján 24 órában vagyunk felelősek hatvanezer gyermek betegszállításáért, az országban egyedülálló módon” – mondta Gyura Barbara elnök.


Az új autót Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adta át a pécsi alapítvány számára. „Az első magyar hospice ház Pécsett a Dóri Ház, és a megnyitásakor már védnöke lehettem ennek a háznak. Támogatom őket évről évre, hol adománnyal, hol pedig kampányokkal, vagy önkéntes munkával. Azt gondolom, hogy mindenkinek fontos felhívni a figyelmét, hogy ilyenkor – főleg advent, karácsony időszakában – jobb adni, mint kapni, és hogyha rá tudjuk fordítani a figyelmet azokra, akik rászorulók, akkor már sokat tettünk” – hangsúlyozta a kulturális államtitkár.

A Szemem Fénye Alapítvány betegszállító tevékenységét egyébként az egészségbiztosítási pénztár is támogatja, így minden megtett kilométernek körülbelül a fele állami finanszírozásból biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!