2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Gyalázatos állapotban vannak a telefonfülkék a Rákóczi úton

Hír TV

2018. augusztus 1., szerda 17:14, frissítve: szerda 17:21

Szinte elviselhetetlenné fajult a telefonfülkék tisztasági állapota a Rákóczi úton - ürüléket, vizeletet és koszos, használt tárgyakat talál az, aki fülkéből intézne hívást. Törvény írja elő, hogy településenként, illetve nagyobb városoknál 3000 lakosonként biztosítson fülkét a Telekom, de egyre nehezebb azokat tisztán tartani. A helyzetet a vandalizmus is súlyosbítja.

Használt koszos kartonpapírok, ürülék és bűz fogadja azokat, akik fülkéből telefonálnának a bulinegyed határának számító Rákóczi úton. A felvételeket készítő videoblogger a fővárosi közterület fenntartót is értesítette.  A kartonpapírok eltűntek az utcáról, de nem kerültek messzire.

Egy konkrét telefonfülkéről közölt videót az élhetetlen város nevű videóblog. Ahogyan láthatják, a szóban forgó kartonpapírokat továbbra sem sikerült elszállítania sem a Telekomnak, sem pedig a fővárosi közterület-fenntartónak.

A közterület fenntartó arra hivatkozik, hogy nem az ő feladatuk a telefonfülkék tisztán tartása. A Magyar Telekom képviselője pedig arról beszélt, hogy a takarítás mellett a vandalizmus okozta károk helyreállítása is komoly terhet jelent a cégnek.

„Abban az esetben, hogy ha a telefonfülkében valami karbantartási vagy takarítási munkát végeztekm, akkor egy kódot kell beütnie a telefonba a karbantartónak, vagy takarítónak, ha ezt a központban látják, akkor tudják, hogy a munkát elvégezték, és ezeket a munkákat szúrópróba-szerűen ellenőrzik” – jelentette ki Kutas István, a Magyar Telekom Nyrt. PR-vezetője.

A híradónak nyilatkozó férfi azt mondja: neki meg szokták engedni, hogy az egyik közeli kocsmában végezze a dolgát, de nem mindenki ilyen szerencsés. Az egyik astóriai üzlet eladója viszont arról beszélt híradónknak, hogy elfogyott a türelme.M”ivel a kamera meg a mikrofon nem veszi fel a szagukat sajnos, azt kéne mellékelni ehhez a riporthoz, mert egyszerűen förtelmes amit művelnek, ráadásul itt az aluljáróban is élelmiszert árulnak, satöbbi, olyan közegészségügyi veszélyt hordoz magában, hogy ihaj!”

A Menhely Alapítvány igazgatója is elismerte, hogy sok hajléktalan életvitele zavaró. Aknai Zoltán szerint több lehetőséget kellene biztosítani közterületen a kulturált illemhely-használatra, amivel nemcsak a fedél nélküliek járnának jól. „Nagyon kevés olyan hely van ahova akár ingyen be lehet menni, hogy az ember elvégezhesse a dolgát, ez nagyon fontos lenne, hogy minél több nyilvános vécé legyen és minél könnyebben elérhető akár a hajléktalan emberek számára is, azért ezt megjegyezném, hogy ez nemcsak hajléktalan probléma, főleg ha a bulinegyedről beszélünk, ott nemcsak a hajléktalanok végzik közterületen a dolgukat, hanem a ugye a bulizó fiatalok” – jelentette ki Ankai Zoltán.

A környéken egyetlen nyilvános vécé van, az is fizetős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!