2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Gulyás: Komolytalan úgy pénzt kérni, hogy nem tudják, mennyibe kerül a felújítás

Hír TV

2020. június 30., kedd 22:07

Továbbra is 10 milliárd forintot kér a főváros a kormánytól a Lánchíd felújítására. Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes elismerte, hogy 180 milliárd forint állampapírral rendelkezik a főváros, azt viszont nem tudta megmondani mennyibe kerül a Lánchíd felújítása.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta az államkincstár márciusi kimutatását a parlamentben, szerinte ez alapján megvan a forrás a Lánchíd felújítására, ennek ellenére a kormány továbbra is fenntartja, hogy 6 milliárd forintot ad a fővárosnak a beruházásra. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem.

Az MSZP főpolgármester-helyettese elismerte, hogy 180 milliárd forint áll a főváros rendelkezésére, majd gyorsan hozzátette, hogy ezt már elköltötte az előző városvezetés. A szocialisták továbbra is 10 milliárd forintot kérnek a kormánytól a Lánchíd felújítására. Azt azonban nem tudta megmondani Tüttő Kata, hogy mennyibe is kerülne a beruházás, egy korábbi közbeszerzés adataira hivatkozott.

A főváros politikai vitát akar, nem pedig felújítani a Lánchidat

-erről már a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a fővárosnak minden lehetősége meglett volna arra, hogy megkezdje a Lánchíd felújítását.

Sokáig már nem lehet ezt a szerencsétlenkedést folytatni, amit Karácsony Gergely és a baloldal művel

így reagált közleményében a Fidesz Horváth Csaba és Tüttő Kata sajtótájékoztatójára. Mint írják, Budapestnek bőven van pénze, a kormány is segíti a felújítást, ideje lenne munkához látni a politikai akciók helyett.

Hír TV