2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gulyás: Kár ezt továbbra is erőltetni

Hír TV

2017. november 27., hétfő 17:42, frissítve: hétfő 17:52

Még a héten a parlament elé terjeszti a Fidesz az Európai Parlament múlt heti határozatát, amelyben felső korlát nélküli, kötelező betelepítést kényszerítene rá az uniós tagállamokra – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Gulyás Gergely azt mondta, az elosztási rendbe a magyar Országgyűlésnek is van beleszólása. Az EP plenáris ülése múlt csütörtökön döntött arról, hogy a menekültek kötelező szétosztásáról kezdődjenek meg a tárgyalások az Európai Parlament és a tagállamok között.

„Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy a kvótarendszer már csődöt mondott, ezért kár ezt továbbra is erőltetni, egyértelműen gondoljuk, hogy kizárólag magyar nemzeti hatáskör az, hogy bevándorláspolitikai kérdésekben döntsünk, és kifejezetten elutasítjuk azt az európai uniós döntéshozatali mechanizmust, amelynek első döntéseként az Európai Parlament minden Európába érkező migránst, menedékkérőt felső korlát nélkül osztana szét különböző országokban, ráadásul úgy, hogy ez azoknak az országoknak a számára lenne a legsérelmesebb, akik eddig nem vagy csak nagyon kevés embert fogadtak be, tehát kifejezetten Közép-Európát és azon belül is Magyarországot fenyegeti ez a döntés. Valóban a Soros György által meghirdetett bevándorláspolitikai szemlélet áll mögött” – jelentette ki Gulyás Gergely frakcióvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!