2021. április 16.,
péntek, Csongor napja

Gulyás Gergely: Továbbra is biztosított az egészségügy működése

2021. március 4., csütörtök 15:15, frissítve: csütörtök 21:15

Továbbra is biztosított az egészségügy működése - erről Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: a dolgozók 96,3 százaléka aláírta az új szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

Hozzátette: mostantól minden feltétel adott ahhoz, hogy az orvosok és ápolók lényegesen magasabb fizetésért dolgozzanak.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a Facebookon azt közölte: a II. belgyógyászati osztály nem vált működésképtelenné, a fekvő- és járóbeteg-szakellátás biztosított.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja ettől függetlenül azt állítja: az Orbán-kabinet miatt magyarok tízezrei nem kapnak megfelelő orvosi ellátást.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese szerint Covid- és intenzív osztályok bezárásáért azok felelősek, akik a szolgálati jogviszonyról szándékosan hamis információkat közöltek.

Takács Péter Magyarország élőben című műsorunkban arról beszélt, többségében azok az új rendszer vesztesei, akik eddig nem csak tiszta jövedelmet szereztek.

Gulyás Gergely köszönetet mondott azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik a magyar egészségügyet választották, és hangsúlyozta: mostantól minden feltétel adott ahhoz, hogy lényegesen magasabb fizetésért dolgozzanak, és így álljanak helyt a jelenlegi járványhelyzetben.

A tárcavezető kiemelte: az új rendszernek már nem része a paraszolvencia. Az egészségügyi szolgálati jogviszonyt 110 ezerből több mint 106 ezren írták alá.

HírTV