2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Gulyás Gergely: Szeptember elsejétől zárjuk a határokat

Külföldi állampolgár hazánk területére nem léphet be szeptember elsejétől, a külföldről hazatérő állampolgárok pedig kéthetes karanténba kell, hogy vonuljanak - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Orbán Viktor egy hete a közrádióban azt mondta szeptember 1-e után más világ jön.

A kormány Facebook-oldalán péntek reggel arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy viselkedjenek felelősen.

Gulyás Gergely miniszter péntek délután kijelentette: 

elkezdődött a második hullám, és a márciusira emlékeztető megbetegedési adatok vannak európa szerte, mindenütt nőnek a számok, így hazánkban is.

A júliusi adatokkal összehasonlítva azért nálunk is nőtt a szám.

A behurcolás veszélye magas – mondta Gulyás Gergely, aki szerint meg kell védeni az emberek egészségét, a gazdaságot, és biztosítani kell az iskolakezdést.

Külföldi állampolgár hazánk területére nem léphet be szeptember elsejétől, a külföldről hazatérő állampolgárok pedig kéthetes karanténba kell, hogy vonuljanak

- jelentette be Gulyás Gergely. Tájékoztatása szerint ez alól kivétel katonai konvoj belépése, kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás, korlátozott sávban történő határátlépés, humanitárius folyosón történő átutazás, diplomáciai és hivatalos utakra van még lehetőség. 

Mivel a behurcolás a legnagyobb veszély, ha zárjuk a határokat, mégpedig szeptember elsejétől ez fog bekövetkezni, ha az itthoni létező szabályokat betartjuk (...), akkor kordában tartható a vírus, ez mindannyiunk érdeke

- tette hozzá a tárcavezető.

 A kormány döntött arról, hogy Kárpátaljára 50 lélegeztetőgépet adományoz, hogy ott minden egészségügyi intézményben legyen ilyen eszköz.

Egyszerre kell az idősek és az iskolás gyerekek biztonságáról gondoskodni, valamint a magyar gazdaság zavartalan működését is biztosítani kell.

A személyét érintő médiaérdeklőddéssel kapcsolatban a miniszter elmondta, 

Két negatív teszt után, melyek költségét megtérítette, a tisztifőorvos engedélyével vesz részt a kormányinfón

Hír TV - Magyar Nemzet

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Városháza-gate: vallott az 1-es számú tanú

Úgy tűnik egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára.

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!