2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gulyás Gergely: A Borkai-botrány 3-5 aranyérmet jelentett a balliberális pártok jelöltjeinek

A mostani önkormányzati választásokon a néhány megyei jogú városban és Budapesten elszenvedett, nem várt Fidesz-vereségeket egyebek között az elvtelen szélsőjobboldali, szélsőbaloldali összefogás és a Borkai-ügy okozta, hogy gyakorlatilag kétpártrendszer jött létre a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A Két nappal október 13. után elnevezésű, az önkormányzati választásokat értékelő Alapjogokért Központ konferenciáján Gulyás Gergely kiemelte, a választás eredménye a fővárosban azt is jelenti, hogy a felelősség mostantól osztott, most az ellenzék már nincs abban a könnyű helyzetben állandóan a Fidesz-KDNP-t tegye felelőssé bármiért, ami Budapesten vagy az országban történik.

  • Gulyás Gergely: A Borkai-botrány 3-5 aranyérmet jelentett a balliberális pártok jelöltjeinek

A tárcavezető úgy fogalmazott, a Fideszben azzal számoltak, hogy a magyar Molotov- Ribbentrop paktum nem fogja azt eredményezi, hogy Molotov és Ribbentrop támogatói is támogatják a közös jelölteket, de ez tévedés volt, hiszen a szélsőjobboldali, szélsőbaloldali, balliberális összefogás ellen nincs semmilyen kifogása sem a szélsőjobbnak, sem a szélsőbalnak, sem pedig a balliberálisoknak.

Amikor egyéni jelöltek mögé áll be a Jobbik és a DK, akkor a jobbikos és DK-s szavazók, akik néhány éve még egymást nácizták és kommunistázták, szinte fel akarták akasztani egymást, most úgy tűnik semmi akadálya annak, hogy jó szívvel támogassák ugyanazt a jelöltet – emelte ki Gulyás Gergely.

A másik tényezőként a Borkai-ügyet említette a miniszter. Elmondta, Borkai Zsolt 1988-ban olimpiai aranyérmet és nagy dicsőséget Magyarországnak, most pedig három, de lehet, hogy öt kerületben és legalább két megyei jogú városban aranyérmet szerzett a balliberális pártok jelöltjeinek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!