2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Gulyás Gergely: A kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni

A veszélyhelyzet január elsejéig való meghosszabbítását kéri a kormány az országgyűléstől - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely kiemelte: a kabinet ugyanakkor nem gondolkodik lezárásokban. A tárcavezető hangsúlyozta, valószínűleg nőni fognak az esetszámok, de jóval kevesebben kerülnek majd kórházba, mint korábban. Gulyás Gergely ismertette: még 400 ezer 60 év feletti nem oltotta be magát, ezért arra kérik őket, hogy ezt tegyék meg. A miniszter hozzátette: elegendő vakcina áll rendelkezésre, és a 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer-oltásokból is rendelni fog Magyarország.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a kormány járványügyi helyzetértékelést tartott. A negyedik és a következő hullámok el fognak térni a korábbi hullámoktól, mert az oltás alapvető védettséget ad. Aki be van oltva, annak a védettsége a sokszorosára nő. Kifejezetten a 60 év felettieknek javasolják a harmadik oltást. Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb és legszabadabb országa - mondta a miniszter.

Január 1-ig maradhat a veszélyhelyzet

Még mindig 400 ezer 60 év feletti nem oltotta be magát, ezért arra kérték őket, hogy ezt tegyék meg. Gulyás közölte, hogy a magyar statisztikákban azok is az áldozatok között szerepelnek, akik elsődlegesen nem a koronavírus miatt haltak meg. A veszélyhelyzet meghosszabbítását kéri a kormány január 1-ig - mondta Gulyás. A kormány gyors reagálási képessége miatt szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása. A kormány arra számít, hogy nőni fognak az esetszámok, de jóval kevesebben kerülnek majd kórházba, vagy lélegeztetőgépre, mint korábban.

Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet

Gulyás arról is beszélt, hogy zajlanak a tárgyalások a munkáltatókkal az oltások kötelezővé tételéről bizonyos ágazatokban, de konkrét döntés erről nincsen. Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet - tette hozzá.

A 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer-oltásokból rendelni fog Magyarország

Bőven van elegendő oltóanyag, Pfizerből és Modernából 3,3 millió oltás áll rendelkezésre, AstraZenecából 1,5 millió, Sinopharmból több mint 2 millió vakcina áll rendelkezésre - ismertette a miniszter. A 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer-oltásokból rendelni fog Magyarország - jelentette be Gulyás.

Több lenne a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér

Gulyás Gergely óriási sikerként értékelte a budapesti eucharisztikus kongresszust, ritka, hogy egy pápa személyesen megjelenik. A nemzeti konzultáció válaszadóinak 94 százaléka kiállt a 200 ezres minimálbér mellett, folyamatosak a tárgyalások.Nagy eredmény lenne, ha sikerülne elérni a 200 ezer forintot. Ha sikerül elérni, akkor több lesz januártól itthon a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér.

Soha nem dolgoztak még ennyien

Személyesen kell jelentkezni, ha valaki szeretne bent maradni a hitelmoratóriumban október 31-ig - mondta Gulyás Gergely. Bizakodásra adnak okot a III. negyedéves gazdasági adatok - mondta a miniszter.Ma 4,704 millióan dolgoznak, soha ennyi aktív munkavállaló nem volt még itthon, ezért a kabinet reméli, hogy az 5,5 százalékos növekedés meglesz.

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Hétfőn sem indult zökkenőmentesen a baloldali előválasztás

A KDNP frakciószóvivője szerint ebből is látszik, hogy az ellenzék még egy előválasztást sem tud megrendezni. 2021. szeptember 20.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak

Falfestménnyel mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak Csepelen. 2021. szeptember 20.

Orbán Viktor: Nehéz értelmesen beszélni erről

Az ellenzék részéről olyan abszurd és képtelen állításokkal találja magát szembe az ember, hogy nehéz értelmesen beszélni erről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, amikor válaszolt az ellenzéki frakcióvezetők felszólalására a parlament idei őszi ülésszakának első napján. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Kiscicát mentettek

A jánoshalmi járőrök egy mély kútba másztak le a bajba került házi kedvenc megmentése érdekében.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!