2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

Gulyás Gergely: A bevándorlás segítése rossz válasz

Hír TV

2019. március 22., péntek 16:12, frissítve: péntek 17:05

A magyar kormány mindenek előtt a magyar nemzet tagjaiért felelős - mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter egy Budapesten szervezett nemzetközi migrációs konferencián.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: hazánk ettől függetlenül kiveszi a részét a nemzetközi segítségnyújtásban is, azonban úgy véli, hogy a bevándorlás segítése rossz válasz. A tárcavezető leszögezte: az illegális migrációnak nincsenek nyertesei, kizárólag haszonélvezői.

„A tömeges migráció, amely nem jár együtt integrációval, rossz. Rossz a kibocsátó országoknak, amelyek egész generációkat veszíthetnek el. Gondoljunk szíriára, hogy milyen sokan hiányoznak most az ország újjáépítéséből. Rossz az útra kelőknek: életveszélyes helyzeteken keresztül a modern kori rabszolgaság elképzelhetetlenül mély bugyraiban vergődve, komoly szenvedések árán kénytelenek vándorolni. És rossz azoknak a befogadó országoknak, amelyeknek adófizetői kifizetik az embercsempészetet, soha létre nem jövő integráció, és az összeomló közbiztonság költségeit” – hangsúlyozta.