2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gulyás Gergely: 480 forintra csökkenti a kormány november 15-től a benzinárat

480 forintnál nem lehet drágább a benzin és a gázolaj november 15-től - számolt be róla a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a Kormányinfón jelentette be: ez három hónapra vonatkozik, ezt követően felülvizsgálják a döntést. A tárcavezető ismertette: az elmúlt évben ugrásszerűen nőtt a benzin ára, azt remélik, hogy ez a döntés segítséget jelent a gazdaság számára.

  • Gulyás Gergely: 480 forintra csökkenti a kormány november 15-től a benzinárat

Mindenkinek azt javasolják, hogy vegye fel a harmadik, megerősítő oltást 

A negyedik hullám abban különbözik az előzőektől, hogy már van fegyver a vírus ellen: ez pedig az oltás - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely arra hívta fel a figyelmet, egyre több tanulmány szerint az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni, ezért mindenkinek azt javasolják, hogy vegye fel a harmadik, megerősítő oltást. Hozzátette: november 22 és 28 között 101 oltási ponton szervezik meg az oltási akcióhetet. A tárcavezető megerősítette: nem kívánnak kötelező oltást elrendelni Magyarországon.

 

A Fidesz a szabadság pártján áll

Két város - Tapolca és Vác - baloldali vezetéséről is kiderült, hogy városukban betiltották, bojkottálják az Elk.rtuk című nagy sikerű filmet - mindezzel kapcsolatban Gulyás azt mondta, hogy a Fidesz mindig a szabadság pártján állt, és nem ért egyet semmilyen tiltással, amíg a jó ízlés határait nem sérti egy műalkotás.

Gulyás: Rezsiügyben őszinte a baloldal

Nem kell meglepődni a nyilatkozaton, a piaci viszonyok érvényesítés része a baloldal politikájának az energiaszektorban - mondta Gulyás azon kérdésünkre, hogy a jelenlegi nyugat-európai rezsipánik helyzetben Márki-Zay Péter a magyar rezsicsökkentés eltörléséről beszélt. A baloldali kormány alatt a gázár háromszorosára, míg a villanyáram a kétszeresére nőtt, most legalább őszinte a baloldal.

Gulyás: Karácsonynak elsősorban igazat kellene mondania

Részben aggasztó a dolog, az állami vagyon ész nélküli elkótyavetélése a baloldalra jellemző, és ennek a péládját látjuk most is - mondta Gulyás Gergely az Origo kérdésére a Városháza eladása kapcsán. Karácsonynak elsősorban igazat kellene mondania, mivel az elmúlt egy hétben a hazugságtól eljutott a részbeni beismerésig - tette hozzá.

Semmilyen jogellenes lehallgatás nem történt

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a belügyminiszter adott tájékoztatást a Pegasus-ügyel kapcsolatban, és egyetlen állam sem ad felhatalmazást arra, hogy elmondják, milyen eszközöket vesz igénybe. 2010 óta jogellenes lehallgatás nem történt.

A Fidesz-frakcióban mindenki megkapta az oltást

A Fidesz-frakcióban mindenki be van oltva - mondta kérdésre Gulyás.

A legfontosabb a harmadik oltás

Gulyás szólt arról is, hogy minden oltás esetében hat hónapos a teljes védettségi idő, és ezután csökkeni kezd a hatékonysága. Az egész folyamatot vizsgálni kell, és könnyen lehet kell negyedik oltás is, de most a legfontosabb, hogy a harmadik oltást mindenki adassa be - tette hozzá.

Nyilvánosak lesznek ezek az adatok

Gulyás kérdésre azt mondta, az NNK célja, hogy minél szélesebb körben legyenek elérhetőek különféle adatok. Mindent amit az NNK össze tud gyűjteni, azt nyilvánosságra fogunk hozni - tette hozzá.

Három hónapig lesz érvényben a 480 forintos benzinár

Három hónapra vonatkozik a 480 forintos maximális benzinár és a dízelár, és azt követően felülvizsgálják - mondta kérdésre Gulyás. Ha születik olyan európai és magyar hatósági vélemény, akkor megkezdődhet a 5-11 évesek oltása - mondta egy másik kérdésre.

Gulyás: Ezt örömmel vesszük

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az EPP-t is örömmel üdvözlik azon politikai erők táborában, akik kiállnak a határok védelme mellett. Örömmel vesszük, ha a magyar állásponthoz többen csatlakoznak, bár öt-hat évvel korábban többeknek nem ez volt a véleménye.

Továbbra sem kapott választ Orbán Viktor

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy továbbra sem kapott választ Orbán Viktor az Európai Bizottságtól, hogy térítsék meg a kerítésépítés költségét. Elfogadjuk, hogy bocsánatot nem kérnek, de az Európai Bizottság tartozik azzal, hogy a határvédelem költségeit megtérítik - tette hozzá. Önkéntesek is mennek a határra - mondta Gulyás.

A magyar határon az illegális átlépési kísérletek száma jelentősen megnőtt.

480 forintra csökkenti a kormány november 15-től a benzinárat

Gulyás szólt arról is, hogy ugrásszerűen nőtt a benzinár az elmúlt években. Négy uniós országban olcsóbb csak a benzin - tette hozzá. Egyedült Horvátország rögzített egy felső árat. A kormány úgy döntött, hogy november 15-től 480 forintos felső határa lesz a benzin és gázolaj árának.

Marad a rezsicsökkentés

Egy esetleges ötödik hullám esetében már csak a harmadik oltást felvevők lesznek igazán oltva -mondta Gulyás. A rezsiárakról azt mondta, hogy Európában energiaválság van. A földgáz ára 400 százalékkal nőtt egy év alatt, a piaci áramár 100 százalékkal nőtt. Minden európai országban emelkedett a rezsi ára, míg Magyarországon nem - hívta fel a figyelmet.

A háztartások részére fennmarad a rezsicsökkentés

- jelentette be a miniszter.

Nem lehet tudni, mikor lesz a negyedik hullám csúcsa

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az egészségügy átoltottsága nagyon jó, sok helyen közel 100 százalék. A tanári érdekképviseletektől azt kérte, hogy a tanárok is legyenek beoltva, korábban a szakszervezetek támogatták a tanárok oltását. A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy nem lehet megmondani, mikor lesz a negyedik hullám csúcsa.

101 oltóponton lesz oltási akcióhét

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy november 22-28 között oltási akcióhét lesz 101 oltási ponton. Különösen az idősek esetében kell növekednie a harmadik oltásoknak. Az egészségügyi kapacitások bőségesen rendelkezésre állnak - mondta a miniszter.

Nem kívánnak kötelező oltást elrendelni Magyarországon.

Gulyás: Mindenki vegye fel a harmadik oltást

Van fegyver a vírus ellen, és ez pedig az oltás - mondta Gulyás. Aki oltást kapott, azok közül egy ember betegszik meg, és lényegesen enyhébb tünetekkel vészeli át a betegséget. Az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni - mondta a miniszter. Mindenkinek azt javasolják, hogy harmadik megerősítő oltást vegyen fel - tette hozzá.

Origo/Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!