2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Gulyás: A kormány politikája bevált

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszéde elején felhívta a figyelmet arra, hogy a szerdai kormányülésen elhangzottakról fog beszélni a Kormányinfón.

  • Gulyás: A kormány politikája bevált

A kormány két kérdést értékelt általánosságban. Az egyik az Európai Bizottság hivatalba lépésével kapcsolatos helyzet. Mint mondta a kormány üdvözli, hogy Várhelyi Olivér az új Bizottság tagja lesz, és hogy az uniós csatlakozás óta Magyarország most kapta a legfontosabb portfóliót a Bizottságon belül. Gulyás kitért arra is, hogy először Trócsányi Lászlót jelölte uniós biztosnak a kormány, de vele kapcsolatban megalapozatlan vádak merültek fel. A második jelölt lett így Várhelyi Olivér, aki egy komoly tapasztalatokkal rendelkező szakdiplomata. Az ő útja sem volt egyszerű, ez pedig azt jelenti, hogy a magyar kormány és a magyar álláspont képviselői támadásoknak vannak kitéve, függetlenül a jelöltek személyétől. Ezzel kapcsolatban a kormány adatokat fog nyilvánosságra hozni, melyek a bevándorláspárti Soros György által támogatott körökhöz köthetők. Gulyás úgy folytatta, Soros György és kegyeltjei mindent megtettek annak érdekében, hogy a magyar kormány által jelölt biztos ne léphessen hivatalba, de végül nem jártak sikerrel. Gulyás leszögezte, hogy a kormány sok mindenben volt kompromisszumkész az Európai Unióval és az Európai Bizottsággal, de a bevándorlás ügyében eddig sem volt és ezután sem lesz alkuképes.

A miniszter azt mondta, a kormány szeretné, ha a Bizottság a jövőben javítana az elrontott bevándorláspolitikán, és ha az európai gazdaságpolitika iránya is megváltozna. A kormány azon a véleményen van, hogy Európa sikeressége azon is múlik, hogy a világ nagyhatalmaival jó gazdasági viszonyban van-e.

A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány értékelte az ország jelenlegi gazdasági helyzetét. Ebből az derült ki, hogy Magyarország gazdasága valóban jobban teljesít. Az idei gazdasági növekedési adatokat még nem tudni pontosan, de annyit tudni lehet, hogy 5 százalék körüli lesz a növekedés. Ez az Európai Unión belül az egyik legjobb adat, még a legjobb is lehet. Magyarország nagyban függ az európai uniós országok gazdaságától, így a Nyugat-Európában látható negatív gazdasági folyamatok hazánkra is hatni fognak. A kormány célja, hogy ez a ráhatás minél kisebb legyen, ennek érdekében a kormány szeretne egy második gazdaságvédelmi akciótervet is elfogadni a következő év elején. Gulyás Gergely azzal zárta mondanivalóját, hogy a magyar kormány politikája bevált mind az itthon termelő magyar cégek támogatását, mind pedig az adócsökkentést illetően.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!