2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Gulyás: A kormány nyitott az együttműködésre

Eldőlt, hogy Budapest rendezhet atlétikai világbajnokságot, hiszen a IX. kerület és Csepel támogatja a stadionépítést - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hozzátette, rossz hír viszont, hogy a Fővárosi Közgyűlés jelenlegi formájában nem támogatja a dél-budai centrumkórházat. A fővárosi közgyűlés tegnapi ülésén öt feltételről döntött, amely ha teljesül, megépülhet a ferencvárosi atlétikai stadion. Ezekről jövő héten tárgyalnak a fővárosi közfejlesztések tanácsán.

  • Gulyás: A kormány nyitott az együttműködésre

Ezen a területen fog felépülni az atlétikai stadiont, ahol a 2023-as atlétikai világbajnokság is lesz. Ferencváros ellenzéki polgármestere mostanáig határozottan ellenezte a beruházást. Most mégis támogatja, mert a kormány teljesíti a kerület feltételeit.

Itt nem egy stadion épül, hanem egy olyan szabadidő- rendezvény és tömegsport-központ, amely egyébként alkalmas lehet még egy világbajnoki esemény megrendezésére is, de ezt nem kizárólag egy sportágnak szentelik

- mondta Baranyi Krisztina, a IX. kerületi polgármester.

Baranyi Krisztina ugyanakkor hangsúlyozta, a Karácsony Gergely által támasztott feltételeknek is teljesülnie kell. Ezekről a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén egyhangúlag döntött: 50 milliárd a kerületek járóbeteg-ellátásának fejlesztésére, Budapesti Nagyerdő létesítése, a költségek átláthatósága és a szerződések nyilvánossága, mindezekről pedig kormányhatározatot várnak.

A főpolgármester a közgyűlés után az ATV-ben azt mondta, eddig a feltételek ötöde teljesült, várja a folytatást.

Van 5 feltételünk. Egy már teljesült, van még 4. Ha ez is teljesül, akkor van világbajnokság. Ha nem teljesül, nincs

- jelentette ki a főpolgármester. 

Gulyás Gergely azt mondta, először a rendezést kellett elnyerni, aztán az ellenzéki budapesti vezetéssel kellett egyezségre jutni. Karácsony egészségügyet érintő feltételéről a miniszter azt mondta, a kormánypárti képviselők kérték, hogy a főváros is járuljon hozzá az intézmények korszerűsítéséhez. Az ellenzéki többség ezt elutasította.

Tehát tegnap volt egy Fővárosi Közgyűlési ülés, ott volt egy előterjesztés, ami azt célozta, hogy a főváros is járuljon hozzá hasonló összeggel, mint a kormány. Erre ők mondhatták volna, hogy nem hasonló összeggel csak a felével, kétszer annyival. Bármit mondhattak volna, de semmi mást nem mondtak, mint leszavazták ezt a javaslatot

- fogalmazott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette: jövő héten tárgyalnak a főváros által megfogalmazott feltételekről. Gulyás Gergely közölte: szükség lenne arra is, hogy Karácsony Gergely vezette közgyűlés ne vétózza meg a szuperkórház építését, valamint, hogy a főváros is járuljon hozzá a budapesti egészségügyi kiadásokhoz, ha valóban prioritásként kezelik.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!