2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Gulyás: A kormány érdeke is, hogy büntetőeljárás induljon

A kormány érdeke is, hogy büntetőeljárás induljon, ha valóban vannak olyan korrupciós ügyek, amikre az Egyesült Államok hivatkozott a beutazási tilalom elrendelésekor – erről a parlament fideszes alelnöke beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

Gulyás Gergely hozzátette: megérti, hogy az érintettek megnevezését törvény tiltja, de ettől még magát az ügyet elárulhatnák az amerikaiak. „Ha itt korrupciós ügy van ezeknek a kitiltásoknak, kiutasításoknak a hátterében, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy legalább az ügyet az Egyesült Államok megnevezze. Ehhez képest az amerikai ügyvivő annyi ügyet, ügycsoportot nevez meg, ahány interjút ad. Sőt a legutóbb pont itt, a Hír Televízió stúdiójában azt hallottam, hogy ezek lehetnek olyan cselekmények is, amik az Egyesült Államokban bűncselekmények, Magyarországon pedig nem. Most a korrupció, ami általános vádként fölmerül, az Magyarországon is súlyos bűncselekmény, feltéve – de nem engedve –, hogy valóban ilyen ügy, vagy ügyek állnak a kitiltások mögött. Akkor félreértés ne essék, nekem mint kormánypárti képviselőnek is az az érdekem, hogy ez derüljön ki” – mondta az Országgyűlés alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!