2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Gulyás: A jövő évi voksolás a nemzeti önvédelemről szól

A 2019-es európai parlamenti (EP-) választás tétje Magyarország számára az ország által megkötött szerződések betartásáról és éppen ezért a nemzeti önvédelemről szól - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Nyíregyházán megtartott fórumán, szombaton.

  • Gulyás: A jövő évi voksolás a nemzeti önvédelemről szól

Gulyás Gergely értékelése szerint jelenleg egyes politikai erők az Európai Uniót egyébként nem érintő területeken próbálnak egy Magyarország és Európa számára elfogadhatatlan és komoly veszélyt hordozó ideológia jegyében újra és újra beavatkozni.

Ezek a törekvések demokrácia- és jogellenesek, nem áll mögöttük választói akarat, és ellentétesek azokkal a szabályokkal, amelyek az EU működését meghatározzák - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, ezekkel szemben demokratikus alapon lehet fellépni, erre pedig jó alkalom lesz a jövő májusi EP-választás.

Az IKSZ őszi hétvégéjének keretében megtartott fórumon Gulyás Gergely kiemelte, fellépni nem az európai együttműködés ellen kell. Közölte, ami ideológiai szempontból az elmúlt hónapokban és években Magyarországgal szemben történt, azt bizonyítja, hogy Európa keleti és nyugati fele között a korábban gondoltaknál is nagyobb társadalmi különbségek vannak.

A kontinens középső-keleti része még nem adta fel a hagyományos és tradicionális értékeket, amelyek mentén korábban nélkülünk, a „mi szovjet rabságunk alatt” a nyugati együttműködés az Európai Közösség keretében létrejött - fogalmazott a tárcavezető.

Mint mondta, a velünk szemben állók beszélnek elfogadásról és toleranciáról, ehhez képest ma Európát egy a saját véleményétől eltérő álláspontot elfogadni képtelen, „agresszív és intoleráns szélsőség uralja, akik egyébként önmagukat pillanatnyilag liberálisnak nevezik”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!