2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Gréczy: Nem egyesült az MSZP a DK-val

Hír TV

2019. június 17., hétfő 17:02

Tagadja a DK, hogy egyesülnének az Európai Parlamentben az MSZP-vel. Szanyi Tibor szombaton támadta azzal pártját, hogy egyetlen mandátumával a Demokratikus Koalíciót gazdagítja. Híradónk megkérdezte az MSZP frakcióvezető-helyettesét is, hogy elgondolkodnak-e leköszönő EP-képviselőjük kritikáin, Harangozó Tamás azonban kitérő választ adott.

Az MSZP a DK-t gazdagítja egyetlen mandátumával az Európai Parlamentben. Ezt írta Szanyi Tibor szombaton a Hír TV birtokába került, és az MSZP vezetőségének címzett újabb levelében. A szocialisták alelnöke választ vár arra, hogy pártja mikor és milyen formában döntött arról, hogy egyesül a DK képviselőcsoportjával. Szanyi ugyanis rámutat hogy az Európai Parlament szocialista frakciójában a magyar delegációt a DK-s Molnár Csaba vezeti majd.

Az MSZP leköszönő EP-képviselőjének ez már a harmadik nyilvános levele volt a súlyos vereséggel zárult májusi EP választás óta. Szanyi Tibor eredetileg csak a harmadikként szerepelt a szocialisták Párbeszéddel közös listáján, az eredmények fényében azonban újra akart tárgyalni a megszerzett mandátumról. Pártja viszont erre nem volt nyitott.

Szanyi Tibor ellen az MSZP több tagszervezete is etikai eljárást kezdeményezett. Tóth Bertalan pártelnök néhány napja pedig azt mondta, a leköszönő EP-képviselő utolsó figyelmeztetést kapott. Híradónk megkérdezte a szocialisták frakcióvezető-helyettesét, hogy elgondolkoznak-e Szanyi Tibor kritikáin, Harangozó Tamás azonban kitérő választ adott.

Reagált a DK is Szanyi Tibor levelére. A Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője örül annak, hogy Ujhelyi István csatlakozott a nemzeti delegációhoz, de elutasította, hogy a pártok egyesülnének.

Hír TV