2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Gondolhatja Jávor azt, hogy jobb EP-képviselő, mint Szanyi

Április 7-én tart kongresszust a Párbeszéd, itt fogják eldönteni, hogy elfogadják-e az MSZP által javasolt közös EP-listát. Ezen a listán a párbeszédes Jávor Benedek a negyedik helyet kapta. Erről is szó volt a Lapzártában.

  • Gondolhatja Jávor azt, hogy jobb EP-képviselő, mint Szanyi

A szombati választmányi ülésen megszületett a döntés, hogy Tóth Bertalan vezeti tovább az MSZP-Párbeszéd EP-listáját. Második helyen Ujhelyi István, harmadikon Szanyi Tibor, negyedik helyen pedig Jávor Benedek szerepel.

„Abból fakadóan, hogy a Párbeszéd nagyjából egy nullaszázalékos párt, a mostani kutatás alapján nem kimutatható a támogatottságuk, érdemi húzó ereje az MSZP számára a Párbeszéd részéről nincsen, az, hogy harmadik helyet kapják meg a gyakorlatban, azt jelenti, hogy a Párbeszéd valószínűleg nem fog mandátumot kapni” – mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa, aki szerint az erősorrendek átalakulnak, két szocialista politikus jut be az EP-be.

„Két dimenziója van ennek. Jávor Benedek gondolhatja, hogy jobb EP-képviselő volt, mint mondjuk Szanyi Tibor, aki megelőzi ezen a listán. Ha még 3 százalékon is áll a Párbeszéd, az MSZP-t 10 százalék alatt nem szokás mérni, tehát nagyjából ez a háromszoros különbség megvan” – vélekedett Bita Dániel, a 24.hu felelős szerkesztője hozzátéve: nem lehet egyesével elosztani a helyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!