2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

Gödön szétesett az ellenzéki összefogás

Egyre inkább elmérgesedik a helyzet a Pest megyei Gödön, ahol szétesett az ellenzéki összefogás. A DK EP-képviselője nyílt levélben kérte számon a Momentum elnökét, a várossal kapcsolatos kijelentései miatt. Fekete-Győr András azt állította, hogy az ellenzéki képviselők összefogtak a Fidesszel. A Momentumos polgármester leváltaná a saját al-polgármestereit, akik azonban frakciót alapítva ellene fordultak.

  • Gödön szétesett az ellenzéki összefogás

Emberi kicsinyességekbe meg középszerűségekbe én hagy ne menjek bele…

Így reagált a Gödön kialakult helyzetre a Momentum elnöke. Fekete-Győr András az ATV-ben azzal vádolta a város ellenzéki összefogással megválasztott alpolgármestereit, hogy a Momentumos Balogh Csaba polgármester ellen szövetkeztek a Fidesszel.

A pártelnök nyilatkozatára nyílt levélben reagált a DK EP-képviselője. Rónai Sándor azt írta: amikor idén februárban Balogh Csaba polgármester elmondta, hogy egy fideszes képviselővel helyettesítené a DK-s és az LMP-s alpolgármestereket, nem ment be azzal a tv-be, hogy a Momentum összefogott volna a Fidesszel.

A városban már néhány hónappal az októberi választások után elkezdett megbomlani az ellenzéki összefogás. A momentumos Balogh Csaba korábban már többször is megpróbálta leváltani saját alpolgármestereit. A legutóbbi testületi ülésen az indulatok is elszabadultak.

A helyzet végül odáig fajult, hogy a városvezető megvonta a helyettesei feladatait, akik azonban saját frakciót alapítottak, és minimalizálták a polgármester jogköreit, méghozzá úgy, hogy együtt szavaztak a helyi Fidesszel. Ezt nehezményezte Fekete-Győr András.

 

Balogh Csaba korábban közösségi oldalán is megírta: úgy véli új alpolgármesterekre van szükség, a tisztséget jelenleg betöltő Lőrincz László és Fülöp Zoltán ugyanis szerinte nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, az elmúlt időszakban korlátozottan álltak rendelkezésre, a rájuk bízott feladatokat elhanyagolták, feladat- és hatáskörük meghatározása pedig folyamatos konfliktusforrást jelentett.

Az érintett alpolgármesterek szerint azonban éppen Balogh Csaba az, aki szembe fordult saját meghirdetett programjával. Az LMP-s Fülöp Zoltán híradónknak azt mondta: ők készek rendezni a helyzetet, a polgármester részéről azonban nem ezt tapasztalják.

A DK-s Lőrincz László szerint a polgármester nem a város érdekeit tartja szem előtt és személyes sértettség vezérli. A város kormánypárti önkormányzati képviselője szerint Balogh Csaba nem alkalmas a vezetésre. Markó István szerint a polgármester a saját érdekeit helyezi előtérbe és nem hajlandó érvelni a vitás kérdésekben.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!