2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Göbbelshez hasonlították Orbán Viktort

Hír TV

2018. július 18., szerda 07:35, frissítve: szerda 08:29

Orbán Viktor napjaink Göbbelse, szól egy spanyol lap elemzése. Izraelben viszont Benjamin Netanjahuval állítják párhuzamba a magyar miniszterelnököt.

Napjaink Göbbelse - így jellemzi Orbán Viktort a volt perui külügyminiszter, emberi jogi bíró, a spanyol El Paisban. A cikk szerint Orbán agresszív, erőszakos, populista propagandát folytat, ahogy a nácik ideológusa. A legújabb magyar intézkedés, hogy a jogvédő szervezetekre büntetőadó vonatkozik, más szélsőséges autoriter elnök is megirigyelnék, mint a fülöp-szigeteki Duterte, vagy a nicaraguai Ortega.

 Orbán Viktor meglátogatja a lelki társát, Benjamin Netanjahut, miközben odahaza építi le a demokráciát. Így vezeti fel a magyar miniszterelnök 3 napos izraeli látogatását a Haaretz. Azt írják, a bevándorlási törvény szigorításával és a határzárral Orbán sok szélsőjobboldali szavazót szerzett, miközben a civilek és az ellenzék elleni támadásokkal bebetonozza a saját hatalmát.

Orbán Viktor az egész európai jobboldalt próbatétel elé állítja - írja a német Tagesspiegel. Miután az Európai Parlament kezdeményezte a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben, a Néppártnak el kell dönteni, hogy tolerálják-e a civilek és jogvédők elleni nyílt támadásokat, amik alapjaiban ellenkeznek az unió alapértékeivel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!