2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Giró-Szász: Nyugvópontra kerülhetnek a viták az alaptörvényről

Nyugvópontra juthatnak az uniós viták az alaptörvényről, ha a parlament elfogadja az alkotmánymódosításhoz kapcsolódó alacsonyabb szintű jogszabályokat – erről Giró-Szász András kormányszóvivő beszélt a közrádióban.

Giró-Szász András ezt azzal indokolta, hogy az alaptörvény negyedik módosítása szerinte csak egy keretet jelent, a szabályozás demokratikusságát az ebből fakadó törvényi szisztéma adja. Kiemelte: a tagországok döntéseiről évente több ezer vita van az Európai Unióban, ezek közül Magyarországot 17-19 érinti. A kormányszóvivő szerint hazánk továbbra is kész megvitatni a konkrétumokat, és ha az uniós érvek erősebbnek bizonyulnak, megteszi a szükséges módosításokat.

Redinget védi az MSZP

Közben az MSZP Viviane Redinget védi. A szocialisták frakcióvezető-helyettese közleményben kelt ki amiatt, hogy a kormány országgyűlési határozatban akarja elítélni az alapvető jogok uniós biztosát a Tobin-ügyben gyakorolt magatartása miatt. Harangozó Tamás szerint a kabinetnek erre nincs erkölcsi alapja. A jelentést kormánypárti szavazatokkal támogatta a parlament alkotmányügyi bizottsága.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!