2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gerendai új helyet keres a projektjének

Hír TV

2018. április 19., csütörtök 14:43, frissítve: csütörtök 18:39

Orbán Viktor vejének egykori üzlettársa üzemeltetheti a Kolosy téri piacot – így döntött az 3. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. A tendert még tavaly írták ki, összesen öt pályázat futott be. Eleinte a Sziget-alapító Gerendai Károly tűnt esélyesnek, de végül Tiborcz István barátja, Erdei Bálint lett a befutó.

A Kolosy téri piacot 2012-ben újíttatta fel az óbudai önkormányzat. A létesítményt a kerület tartotta fenn, de veszteséggel, ezért magánbefektetőt kerestek az üzemeltetésre. Öt cég pályázott, az egyik a Sörcsarnok Kft. volt, amely a Sziget Fesztivállal befutott Gerendai Károly érdekeltsége. Az üzletembernek dolgozik a III. kerület egyik önkormányzati képviselője, aki összeférhetetlenségre hivatkozva nem vett részt a nyertes kiválasztásában.

– Mivel az egyik pályázó egy másik cégén keresztül a munkáltatóm, így a napirendi pont tárgyalásában és annak szavazásán nem kívánok részt venni – fogalmazott Mihalik Zoltán, az Együtt önkormányzati képviselője.

Kormányközeli kötődése miatt a Redwood Holding Kft.-t tekintették az igazi esélyesnek. A cég tulajdonosa Erdei Bálint, aki korábban a miniszterelnök vejével üzletelt az Elios Zrt.-ben. A Redwood Kft. ma is oda van bejegyezve, ahova korábban az Elios is volt. A vállalkozás végül nyert is.

– Az a sorrend, ami a képviselő-testületi ülésen kialakult, az már a január 30-i bíráló bizottsági ülésen alakult ki akkor olyan szempontok szerint pontoztuk a pályázatokat és már akkor lehetett látni, hogy a Redwood Kft. nyújtotta be a legjobb pályázatot, és hogy cáfoljam a sajtóban megjelent dolgokat, akkor még nem is tudtuk, hogy a Redwoodnak ki a tulajdonosa, és hogy ki hogyan kapcsolódik kihez. Ez, ha jól emlékszem, hogy a sajtóban februárban jelent meg, mi is csak onnan értesültünk, hogy kik is a pályázók – mondta Virág Benedek, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Óbuda polgármestere szerint a pályázat átlátható volt.

– A HVG megírta, hogy Gerendai Károly fogja megnyerni ezt a helyiséget. Úgy, hogy addig ez a cég még a pályázatát be sem nyújtotta. De tegnapi is jelent meg egy cikk, és azt látom, hogy a HVG folyamatosan megpróbálta belerángatni a választási kampányba. A tegnapi cím a Tiborcz közeli Redwood viheti a Kolosy téri piacot. Tiborcz Istvánnak, én nem tudom, hogy bármiféle tulajdonrésze lenne abban a cégen, amely pályázott, mert az én ismereteim szerint nincs – nyilatkozta Bús Balázs 3. kerületi polgármester.

Az üzletember egy olyan romkocsmában ismertette az idei Sziget Fesztivál programját, amelynek üzemeltetője nem vele, hanem a Redwood Kft.-vel állt össze az óbudai pályázaton.

– Én nagyon hittem abban, hogy egy jó koncepció meg egy jó ötlet amit érdemes megvalósítani, úgyhogy most azokkal a társaimmal, akikkel ezt együtt szerveztük, most esetleg leülünk és beszélünk arról, hogy esetleg találunk más alkalmas helyszínt ennek a projektnek.Mert én nem a helyszínben hittem elsődlegesen, hanem a koncepcióban ezért remélem találunk majd más ehhez alkalmas helyet – fogalmazott Gerendai Károly üzletember.

Gerendai Károlyék a Kolosy téri piacot sörházzá alakították volna, ahol kézműves főzdék csapolták volna a nedűt. A Redwood Kft. elképzelései hasonlók, a vállalkozás gasztroudvarrá alakítja a létesítményt, amelyért nettó két millió forint bérleti díjat fizet majd az óbudai önkormányzatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!