2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Gépjárműadó - Kocsis Máté tisztába tette a fejeket

2020. április 6., hétfő 13:54

Napirend előtti felszólalása kezdetén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője köszöntötte az ellenzéki képviselőket „a kormány által kiiktatott és bezárt parlamentben”, majd felvilágosította az ellenzéki képviselőket arról, hogy a kormány válságkezelő lépésének keretében szó sincs az önkormányzatok kivéreztetéséről.

 

A kormány 1345 plusz 663 milliárd forintot csoportosított át a járványügy és a gazdaságmegerősítési alapba a saját büdzséjéből, a bankoktól 55 milliárd forint kerül elvonásra, a multiktól 36 milliárd, az önkormányzatoktól pedig 34 milliárd – sorolta.

A politikus, aki 12 évig vezetett önkormányzatot példaként hozta fel, hogy főváros VIII. kerületéeben a tavalyi 25 millliárdos költségvetési főösszegnek 0,7 százaléka volt a gépjárműadó, 184 millió forint.

A Fidesz frakcióvezetője a gépjárműadó tekintetében kiemelte, az önkormányzatoknak a költségvetésük 99,3 százalékát nem kell befizetniük a szolidaritási alapba.

A politikus emlékeztetett a baloldali válságkezelésre is.

Önök a válság ideján elvettek egyhavi nyugdíjat, a mostani kormány egyhavi nyugdíj visszaadásáról döntött, önök a válság ideján elvettek egyhavi bért, a mostani kormány pedig pénzt ad a munkahelyek megvédésére

- tette hozzá.

A teljes felszólalás: