2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gépjárműadó - Kocsis Máté tisztába tette a fejeket

Napirend előtti felszólalása kezdetén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője köszöntötte az ellenzéki képviselőket „a kormány által kiiktatott és bezárt parlamentben”, majd felvilágosította az ellenzéki képviselőket arról, hogy a kormány válságkezelő lépésének keretében szó sincs az önkormányzatok kivéreztetéséről.

  • Gépjárműadó - Kocsis Máté tisztába tette a fejeket

 

A kormány 1345 plusz 663 milliárd forintot csoportosított át a járványügy és a gazdaságmegerősítési alapba a saját büdzséjéből, a bankoktól 55 milliárd forint kerül elvonásra, a multiktól 36 milliárd, az önkormányzatoktól pedig 34 milliárd – sorolta.

A politikus, aki 12 évig vezetett önkormányzatot példaként hozta fel, hogy főváros VIII. kerületéeben a tavalyi 25 millliárdos költségvetési főösszegnek 0,7 százaléka volt a gépjárműadó, 184 millió forint.

A Fidesz frakcióvezetője a gépjárműadó tekintetében kiemelte, az önkormányzatoknak a költségvetésük 99,3 százalékát nem kell befizetniük a szolidaritási alapba.

A politikus emlékeztetett a baloldali válságkezelésre is.

Önök a válság ideján elvettek egyhavi nyugdíjat, a mostani kormány egyhavi nyugdíj visszaadásáról döntött, önök a válság ideján elvettek egyhavi bért, a mostani kormány pedig pénzt ad a munkahelyek megvédésére

- tette hozzá.

A teljes felszólalás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!