2020. november 28.,
szombat, Stefánia napja

Galgóczi Ágnes: Mindenki számára ingyenesen biztosított az influenza elleni védőoltás lehetősége

Hír TV

2020. október 21., szerda 11:35

Élőben közvetítettük az Operatív Törzs mai tájékoztatóját, itt a Hír Televízión, melyen Galgóczi Ágnes a mindenki számára ingyenesen hozzáférhető influenza elleni védőoltás beadatására buzdított.

Müller Cecília országos tisztifőorvosasszony hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az Operatív Törzs mai tájékoztatóján. Galgóczi Ágnes asszony, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetőjének tájékoztatásával indult az Operatív Törzs mai tájékoztatója.

1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 34 016 fő.

Az elhunytakkal kapcsolatban Galgóczi Ágnes elmondta, hogy mintegy 6 százalékukra igaz, hogy korábban semmilyen krónikus megbetegedésük nem volt.

64 óvodában és 31 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet az Operatív Törzs. 176 osztálynál és 17 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet vezettek be.

Az őszi-tavaszi időszak a felsőlégúti megbetegedések időszaka lesz- mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője. Ezt követően az influenzával kapcsolatos fontos tudnivalókat ismertette, valamint az influenza elleni védőoltás jelentőségére is felhívta a figyelmet.

A 2020-2021-es influenzaszezonban a magyar állam mindenki számára ingyenesen biztosítja az influenza elleni védőoltás lehetőségét.

 

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatott arról, hogy

egy hónapja lépett hatályba a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet. A rendelkezésre álló adataink szerint az elmúlt 24 órában a közterületi szolgálataink teljesítése során védelmi intézkedések megszegése miatt 26 rendőri intézkedést kezdeményeztünk. A jogszabály hatályba lépése óta 566 személlyel szemben intézkedtünk azért, mert a tömegközlekedési eszközön utazó nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot. Az elmúlt 24 órában a tömegközlekedési eszközön történő maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása ügyében 16 rendőri intézkedést kezdeményeztünk. 15 személlyel szemben figyelmeztetést alkalmaztunk, míg egy személy részére helyszíni bírságot szabtunk ki. (…)

Kapcsolódó anyagok:

Rekord: Elhunyt 48 krónikus beteg

A fertőzöttek száma a világban már meghaladta a 40,7 milliót, a gyógyultaké a 27,8 milliót

Orbán Viktor mindenkit a védőoltás beadatására biztat

Pozitív lett a koronavírus tesztje az igazságügyi miniszternek

Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az Európai Unióban

 

Hír TV