2019. december 9.,
hétfő, Natália napja

Gál Kinga: Minél többet támadnak minket, annál több pénzt kapnak

Hír TV

2019. január 19., szombat 06:30, frissítve: szombat 11:14

Európai adófizetőkkel fizetteti ki Soros György a saját agendáját, hisz uniós költségvetési pénzekkel fogják támogatni Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának nem-kormányzati szerveit, amelyek Európa-szerte a bevándorlás támogatását, és a nyílt társadalom eszméjének terjesztését végzik. „Minél többet szid minket valaki, annál több pénzt várhat Brüsszeltől” – összegezte Gál Kinga, az Európai Néppárt fideszes képviselője a különböző uniós eljárások közti összefüggéseket a Hír TV-ben.

Az eddigi 650 millió eurón felül újabb 850 millióval növelték azt a keretösszeget, mely az európai értékek védelme kapcsán támogat nem-kormányzati szerveket. A valóságban ez a pénz a brüsszeli elit politikai céljainak megfelelő ngo-k támogatását jelenti: a nyílt társadalmat és a bevándorlók letelepítését ösztönző szervek kapják ezt azt összeget. 

Az európai parlamenti vitában elhangzó érvelés során kibújt a szög a zsákból. Felmerült ugyanis, hogy vannak tagállamok, ahol a jogállamiság csorbát szenved és ezek a Brüsszelből támogatott szervezetek ezekben az államokban fogják majd segíteni a jogállamiság értékeinek helyrehozatalát.

Elhangzott: bizton számíthatnak támogatásra azok a szervezetek, melyek ezeket a kormányokat kellő hatékonysággal támadják.

Olyan jogállamiság védelemről beszélünk, ahol nincsenek kritériumok. Az egész szubjektív, objektív mérőszámai, kritériumai ennek nincsenek– hangsúlyozta az Európai Parlament fideszes néppárti képviselője. Ha egy adott ország nem áll be a bevándorláspolitikájával a fősodorba, akkor mondhatjuk, hogy nálad semmi sem jó, majd mi beleszólunk, ha kell az NGO-kon keresztül is. Ez történik most. Azért van jogállamisági vizsgálat, mert egyrészt politikai ellenfeleink képtelenek elfogadni, hogy a bevándorláspolitikában egy gyökeresen ellentétes állásponton vagyunk, emellett kiállunk, és így vagyunk képesek sorra nyerni nagy többséggel a választásokat. No ez egy olyan bűnünk most Európában, amit nem lehet szó nélkül hagyni– mondta Gál Kinga.

Minél többet szid minket valaki, annál több pénzt várhat Brüsszeltől– összegezte Gál Kinga az eljárások közti összefüggéseket. Az ellenzéki képviselők meglehetősen fel vannak készülve egy kottából, amely nem a mi kottánk, és azt látjuk, hogy a valóság legkevésbé sem zavarja őket abban, hogy ezt újra és újra lejátsszák– hangzott el.

Gál Kinga egyszerűen vázolta a felállást: ha befogadod a bevándorlókat, jogállam vagy, ha nem, akkor nem vagy jogállam, erre hivatkozva pedig elvesszük tőled a pénzt, amit aztán bevándorlókra költünk. 

Olyan abszurd megoldási javaslatok is vannak, miszerint kiszedik állami, és behelyezik önkormányzati hatáskörbe a migránsok betelepítését, ez azonban már általában véve az „állam” szerepét és hatásköreit országokon belül is aláásná. Ez abszurd és veszélyes, a demokráciára és egész jogrendünkre nézve kockázatos. A folyamat azonban halad, ezért is van soha nem látott tétje az EU választásoknak.