2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Gajda Péter bedarálta a kispesti antikorrupciós testületet

Döbbenetes az ami Kispesten történik - ezt a kerület fideszes képviselője mondta híradónknak, ugyanis a szocialista vezetésű városrész polgármesteri hivatala megállapította saját magáról, hogy nem volt korrupt. Ezzel párhuzamosan a kerület MSZP-s vezetője bedarálta a januárban felállított antikorrupciós bizottságot. Gajdáék azt is megállapították, hogy a Hír TV által bemutatott botrányos és korrupció gyanús felvételeken nem egyértelmű, hogy Lackner Csaba látható. Gajda Péter szerint ők már lezártnak tekintik a Lackner-ügyet.

A rejtett kamerás felvételt, amelyet a Hír TV hozott nyilvánosságra még tavaly ősszel az látszik, hogy Lackner Csaba akkor még szocialista színekben egy fehér poros zacskót szárít és egy tányérra rendezi.

Nem csak a videó, hanem közel 50 órányi hangfelvétel is a csatornánk birtokába került, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza. A botrányok miatt a városrész LMP-s képviselője egy tényfeltáró bizottságot hívott össze, ám ez a koronavírus miatt aktívan mindössze csak egy hónapig működött.

Az LMP-s Ferenczi István kérte a meghosszabbítását, de Gajda Péter szocialista polgármester – az ellenzéki frakciók támogatásával nem engedte meg.

Ám a héten a polgármester közzétett egy jelentést, amelyben a városvezetés részéről lezártnak tekintik az ügyet.

A kispesti önkormányzat által jegyzett jelentés első pontja kimondja, hogy a Hír TV által bemutatott hang- és videofelvételen nem egyértelmű, hogy Lacker Csaba látható, ám a kispesti antikorrupciós bizottság ellenzéki elnöke szerint világos, hogy ki van a képen. Sőt a kerület átláthatósági tanácsnoka így látja. 

Ezen a felvételen Lackner Csaba látható-e?

Mármint, hogy a három fényképen?

A három fényképen!

Aha, hát kétségtelen a hasonlóság.

- mondta Parkóczai Anikó, a XIX. kerület momentumos átláthatósági tanácsnoka.

Paróczai Anikó szerint rossz üzenete van annak, hogy Gajda nem hosszabbította meg az antikorrupciós bizottság mandátumát és nem várta meg a testület saját javaslatát.

Lackner Csaba még nem is olvasta a róla szóló bizottsági jelentést.

A kispesti baloldali városvezetés megvizsgálta saját magát, és mindent rendben talált - ezt a kerület fideszes önkormányzati képviselője mondta. Dódity Gabriella megjegyezte: a Gajda Péter által közzétett jelentés az útfelújításokat és az ingatlaneladásokat is rendben találta.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!