2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Gajda Péter bedarálta a kispesti antikorrupciós testületet

Döbbenetes az ami Kispesten történik - ezt a kerület fideszes képviselője mondta híradónknak, ugyanis a szocialista vezetésű városrész polgármesteri hivatala megállapította saját magáról, hogy nem volt korrupt. Ezzel párhuzamosan a kerület MSZP-s vezetője bedarálta a januárban felállított antikorrupciós bizottságot. Gajdáék azt is megállapították, hogy a Hír TV által bemutatott botrányos és korrupció gyanús felvételeken nem egyértelmű, hogy Lackner Csaba látható. Gajda Péter szerint ők már lezártnak tekintik a Lackner-ügyet.

A rejtett kamerás felvételt, amelyet a Hír TV hozott nyilvánosságra még tavaly ősszel az látszik, hogy Lackner Csaba akkor még szocialista színekben egy fehér poros zacskót szárít és egy tányérra rendezi.

Nem csak a videó, hanem közel 50 órányi hangfelvétel is a csatornánk birtokába került, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza. A botrányok miatt a városrész LMP-s képviselője egy tényfeltáró bizottságot hívott össze, ám ez a koronavírus miatt aktívan mindössze csak egy hónapig működött.

Az LMP-s Ferenczi István kérte a meghosszabbítását, de Gajda Péter szocialista polgármester – az ellenzéki frakciók támogatásával nem engedte meg.

Ám a héten a polgármester közzétett egy jelentést, amelyben a városvezetés részéről lezártnak tekintik az ügyet.

A kispesti önkormányzat által jegyzett jelentés első pontja kimondja, hogy a Hír TV által bemutatott hang- és videofelvételen nem egyértelmű, hogy Lacker Csaba látható, ám a kispesti antikorrupciós bizottság ellenzéki elnöke szerint világos, hogy ki van a képen. Sőt a kerület átláthatósági tanácsnoka így látja. 

Ezen a felvételen Lackner Csaba látható-e?

Mármint, hogy a három fényképen?

A három fényképen!

Aha, hát kétségtelen a hasonlóság.

- mondta Parkóczai Anikó, a XIX. kerület momentumos átláthatósági tanácsnoka.

Paróczai Anikó szerint rossz üzenete van annak, hogy Gajda nem hosszabbította meg az antikorrupciós bizottság mandátumát és nem várta meg a testület saját javaslatát.

Lackner Csaba még nem is olvasta a róla szóló bizottsági jelentést.

A kispesti baloldali városvezetés megvizsgálta saját magát, és mindent rendben talált - ezt a kerület fideszes önkormányzati képviselője mondta. Dódity Gabriella megjegyezte: a Gajda Péter által közzétett jelentés az útfelújításokat és az ingatlaneladásokat is rendben találta.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!