2022. 11. 27. Vasárnap Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Pajtakult 11:05

Belföld

Gajda Péter bedarálta a kispesti antikorrupciós testületet

Döbbenetes az ami Kispesten történik - ezt a kerület fideszes képviselője mondta híradónknak, ugyanis a szocialista vezetésű városrész polgármesteri hivatala megállapította saját magáról, hogy nem volt korrupt. Ezzel párhuzamosan a kerület MSZP-s vezetője bedarálta a januárban felállított antikorrupciós bizottságot. Gajdáék azt is megállapították, hogy a Hír TV által bemutatott botrányos és korrupció gyanús felvételeken nem egyértelmű, hogy Lackner Csaba látható. Gajda Péter szerint ők már lezártnak tekintik a Lackner-ügyet.

  • Gajda Péter bedarálta a kispesti antikorrupciós testületet

A rejtett kamerás felvételt, amelyet a Hír TV hozott nyilvánosságra még tavaly ősszel az látszik, hogy Lackner Csaba akkor még szocialista színekben egy fehér poros zacskót szárít és egy tányérra rendezi.

Nem csak a videó, hanem közel 50 órányi hangfelvétel is a csatornánk birtokába került, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza. A botrányok miatt a városrész LMP-s képviselője egy tényfeltáró bizottságot hívott össze, ám ez a koronavírus miatt aktívan mindössze csak egy hónapig működött.

Az LMP-s Ferenczi István kérte a meghosszabbítását, de Gajda Péter szocialista polgármester – az ellenzéki frakciók támogatásával nem engedte meg.

Ám a héten a polgármester közzétett egy jelentést, amelyben a városvezetés részéről lezártnak tekintik az ügyet.

A kispesti önkormányzat által jegyzett jelentés első pontja kimondja, hogy a Hír TV által bemutatott hang- és videofelvételen nem egyértelmű, hogy Lacker Csaba látható, ám a kispesti antikorrupciós bizottság ellenzéki elnöke szerint világos, hogy ki van a képen. Sőt a kerület átláthatósági tanácsnoka így látja. 

Ezen a felvételen Lackner Csaba látható-e?

Mármint, hogy a három fényképen?

A három fényképen!

Aha, hát kétségtelen a hasonlóság.

- mondta Parkóczai Anikó, a XIX. kerület momentumos átláthatósági tanácsnoka.

Paróczai Anikó szerint rossz üzenete van annak, hogy Gajda nem hosszabbította meg az antikorrupciós bizottság mandátumát és nem várta meg a testület saját javaslatát.

Lackner Csaba még nem is olvasta a róla szóló bizottsági jelentést.

A kispesti baloldali városvezetés megvizsgálta saját magát, és mindent rendben talált - ezt a kerület fideszes önkormányzati képviselője mondta. Dódity Gabriella megjegyezte: a Gajda Péter által közzétett jelentés az útfelújításokat és az ingatlaneladásokat is rendben találta.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt Csapó Gábor

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!