2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Fürjes: Megszüntettük a fürdőcskézést

Évente 1 millió liter vizet loptak, illetve pazaroltak el a közkutakból Ózdon, ezzel indokolta a polgármester a korlátozás bevezetését. A városban 27 kúton zárták el a csapokat, több helyen pedig a víznyomást csökkentették. Fürjes Pál a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: sokszor a helyiek kitámasztották a nyomókart vagy slaggal vitték el a vizet kertet locsolni, ami több mint 10 millió forintjába került a városnak.

A polgármester cáfolta, hogy kifejezetten a romatelepekre találták ki a szabályozást, ezt szerinte a baloldal terjeszti. Az intézkedést a képviselő-testület júniusban fogadta el, a tervezetet pedig a szocialisták is megszavazták. A város főként romák lakta részeiben sok házba nincs bevezetve a víz, így ezek a családok a közkutakat használták. Egy helyen tegnap össze is verekedtek a vízért, a kutaknál ugyanis sorban kell állni. A Roma–Magyar Baráti Társaság tüntetést szervez.

„Mindenhol, 150 méteres körzetben biztosított mindenkinek a víz. Talán az lehet a meglepő, hogy az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy például az egyik kúton az emberek egy év alatt közel egymillió liter vizet használtak el teljesen ingyen. Na most ezt a fürdőcskézést meg fogjuk szüntetni, meg is szüntettük, mert az önkormányzatnak erre nincsen pénze” – mondta Fürjes Zsolt.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!