2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Fürjes: A kormány nem hagyhatja magára Budapestet

A kormány nem hagyhatja magára Budapestet, ezért 60 milliárd forinttal tehermentesítik a budapesti büdzsét - erősítette meg Fürjes Balázs a Kossuth Rádióban. Az államtitkár azt mondta, nem fordulhat elő megint, hogy a főváros csődközeli helyzetbe kerüljön. A főpolgármester azonban kritizálta az ajánlatot.

  •  Fürjes: A kormány nem hagyhatja magára Budapestet

A kormány nem az adósságoktól akarja megvédeni Budapestet, hanem pórázon tartani a fővárosi önkormányzatot - erről beszélt a főpolgármester két héttel ezelőtt az ATV műsorában. A kormány ugyanis világossá tette: nem támogatják, hogy Budapest újabb sarcot vessen ki, vagy hitelfelvétellel további adósságot vállaljon magára.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán megerősítette: a kormány kész 60 milliárd forinttal tehermentesíteni a fővárosi büdzsét. A főpolgármester a Klubrádióban kommunikációs offenzívának nevezte az ajánlatot.

Gazdasági visszaesés idején nem jó megoldás az adóemelés és a megszorítás, ezért kész a kormány segítséget nyújtani a fővárosnak - erről már a Kossuth Rádióban beszélt Fürjes Balázs. Az államtitkár hangsúlyozta: Budapest érdeke, hogy a kormány és a városvezetés együttműködjön akkor is, ha különböző a politikai hátterük.

Az államtitkár hozzátette: nem ismétlődhet meg, hogy a főváros újra csődközeli állapotba kerüljön. 

Bár Karácsony Gergely szerint a kormány tönkreteszi a Fővárosi Önkormányzatot, azonban 2010 óta a kabinet 375 milliárd forint adósságot vállalt át Budapesttől, az iparűzési adó bevételei pedig 85-ről, 164 milliárd forintra emelkedtek- erre a pénzügyminiszter hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. Varga Mihály hangsúlyozta: Karácsony Gergely magyarázkodik, félrevezet, eközben a Moody's hitelminősítő stabilról pozitívra javította a főváros pénzügyi helyzetének megítélését.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!