2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Fülöp Attila: Rövidebb lesz az örökbefogadási eljárás

Felére csökken az eljárás hossza, így lehetőség lesz arra, hogy akár már kilenc hónap alatt megtörténjen egy örökbefogadás - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. A műsorban elhangzott, hogy az erről szóló törvényjavaslatot kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek az Emmi.

  • Fülöp Attila: Rövidebb lesz az örökbefogadási eljárás

Fülöp Attila hangsúlyozta: az egyszerűbb, gyorsabb örökbefogadás a cél, és az, hogy még több támogatást és segítséget kapjanak az örökbefogadásra jelentkezők.

Kikezdhetetlen kiindulópont, hogy amikor ezek a célok jogszabályi formába kerülnek, az örökbefogadásra váró gyermekek érdeke és jövője az elsődleges szempont - fogalmazott. Segítség az is, hogy a javaslat szerint a dolgozó szülőknek az örökbefogadás után a munkáltató tíz nap munka alóli mentességet biztosít - jegyezte meg.

Elmondta: évente körülbelül ezer örökbefogadás történik Magyarországon, és a jelentkezők leginkább újszülöttet szeretnének, ezért, a potenciális örökbefogadók számának növeléséért az Emmi javasolta az örökbefogadó és a gyermek közötti lehetséges korkülönbség növelését. Eddig negyvenöt év lehetett a maximális különbség a gyermek és örökbefogadója kora között, ezt az Emmi a háromévesnél idősebb gyerekek esetében ötvenre emelné - közölte Fülöp Attila.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!