2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Fülest adott a behajtó a barátjának arról, hogy jönnek, vádat emeltek

Hír TV

2018. május 29., kedd 11:55

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy adóvégrehajtó ellen, aki tavaly márciusban ismerősének anyagi előnyt szerezve, végrehajtási eljárással kapcsolatos lényeges információt árult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Zsíros Zsolt ismertetése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozó adóvégrehajtót jelölték ki arra, hogy az egyik vállalkozó ismerősének több mint félmillió forintos adótartozását végrehajtsa.

A vádlott nem jelezte a felettesének, hogy ismeri az adózót, hanem felhívta az ismerősét és tájékoztatta az aznapra tervezett foglalásról, valamint azt tanácsolta neki, hogy zárja be a kaput, és ha hozzátartozója otthon tartózkodik, ne engedje be a végrehajtót.

A vádlott kétséget kizáróan tudomást szerzett arról, hogy az adózó felesége otthon tartózkodik, és nem jelent meg a végrehajtás helyszínén, így azon a napon nem tudták behajtani az adótartozást - tette hozzá a főügyész.

A közlemény szerint a vállalkozó a későbbiekben sem teljesített önként az állami költségvetésbe, csak akkor, amikor körülbelül négy hónap múlva lefoglalták nagy értékű gépjárművét egy újabb végrehajtás alkalmával.

A hivatali visszaélés bűntettével megvádolt adóvégrehajtó akár három év szabadságvesztést is kaphat.

(MTI)

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!