2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Forgalomlassító demonstrációt tartottak Szegeden

Forgalomlassító demonstrációt tartottak a túlóratörvény ellen Szegeden is. Az ellenzéki pártok, helyi civil szervezetekkel és szakszervezeti tagokkal közösen lezárták a város egyik legforgalmasabb útjának számító Kossuth Lajos sugárutat. A demonstráció végén a tüntetők petíciót adtak át a kormányhivatal képviselőjének.

  • Forgalomlassító demonstrációt tartottak Szegeden

Mintegy 300-an sétáltak nagyjából 40 percig a szegedi Kossuth Lajos sugárúton százméteres szakaszán. A kormányhivatal és a mentőállomás közé szervezett megmozduláson a tüntetők többek között a túlóratörvény eltörlését, a munka törvénykönyvének átdolgozását és a nyugdíjrendszer átalakítását követelték.

„A szociális párbeszéd munkavállalói érdeket is tükröző, érdemi megállapodásokra törekvő működtetését, a nemzeti munkaügyi kerekasztal létrehozását, a sztrájktörvény átdolgozását, a rabszolgatörvény visszavonását, a munka törvénykönyvének munkavállaló-barát átdolgozását, tisztességes bért a közszolgálati bértáblák és szabályzók megújításával, a diplomás bérminimum létrehozásával” – mondta Farkas Andrea, a Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete megyei titkára. 

A tüntetők követeléseit a hivatal recepciósa vette át, ezt több demonstráló is nehezményezte.

A tüntetés szervezői azt mondták: további megmozdulásokat és forgalomlassító demonstrációkat terveznek addig, amíg nem teljesítik a követeléseiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!