2020. május 24.,
vasárnap, Eszter, Eliza napja

Folytatódik a nyomortelepek felszámolása Miskolcon

2019. augusztus 23., péntek 15:49

Folytatódik a nyomortelepek felszámolása Miskolcon- jelentette be a város Fideszes polgármesterjelöltje. Alakszai Zoltán szerint a fészekrakók kilakoltatásának és a romos ingatlanok megszüntetésének köszönhetően jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a városban.

A Számozott utcák ingatlanjainak elbontása is része volt annak a nyomortelep felszámolási programnak, amely 2014-ben indult el Miskolcon. A kezdetek óta mintegy 300 lakást és romos társasházat szüntettek meg, a többi között a Gyurcsány kormány idején elkezdett Fészekrakó program résztvevőit is kilakoltatták az Avasi lakótelepről. A Fidesz polgármesterjelöltje folytatni szeretné a megkezdett munkát.

"A nyomortelepeket azért fontos felszámolni Miskolcon, mert egyfelől úgy gondoljuk, hogy ez a bűnözés melegágya, másfelől pedig ezek a területek Miskolc értékes területeivé válhatnak, és fontos részei lehetnek annak a városrehabilitációs folyamatnak, ami egyébként Miskolcon 2010 óta már elkezdődött. - hangsúlyozta Alakszai Zoltán."

A nyomortelepek felszámolása nem csak a közbiztonság miatt fontos- mondta Nagy Ákos, Fideszes önkormányzati képviselő. Szerinte az elhanyagolt ingatlanok egészségügyi és gyermekvédelmi szempontból is problémát jelentenek.

A nyomortelepek felszámolása mellett kibővített térfigyelő kamera-rendszerrel és megerősített rendészettel is igyekeznek javítani a közbiztonságot Miskolcon. A cél, hogy 2030-ra a település legyen a legbiztonságosabb megyei jogú város az országban.

Hír TV