2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Fokozott razziára kell számítani

2015. március 10., kedd 10:47

Fokozottabb közúti ellenőrzésre számíthatnak a sofőrök. Háromnapos közlekedésbiztonsági akciót indított az ORFK hétfőn. A rendőrök a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak előírásszerű használatát figyelik. Emellett viszont ellenőrzik a forgalmit, a jogosítványt is.

Debrecenben az érintett szakaszon több mint tíz járművet intettek le egy óra alatt. A sofőrök többsége használta a biztonsági övet. „Használom, mert kötelező. Van, aki azt mondja, fontos. Van, aki azt mondja, nem. Van, amikor megvédi az emberéletet, van, amikor veszélyezteti, de mivel kötelező, így kénytelenek vagyunk használni” – mondta Galgóczy Zsolt.

Az európai razzián a biztonsági öv mellett a gyermekülést és a bukósisakot is nézik a rendőrök. „A gyakorlat az, hogy a gépjárművezetők egyre gyakrabban használják most már a biztonsági övet, azonban még mindig szükséges a jogsértő személyek kiszűrése a forgalomból. A biztonsági öv használatának elmulasztása az közigazgatási eljárás hatálya alá esik” – fogalmazott Tóth Tibor, a Közlekedésrendészeti Osztály, Debreceni Rendőrkapitányság századosa.

A rendőrök igyekeznek kiszűrni az ittas sofőröket is az akció során.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!