2021. április 13.,
kedd, Ida napja

Fokozott odafigyelésre van szükség a téli időjárás miatt

Hír TV

2021. február 11., csütörtök 17:20

Országszerte eddig 130 helyre riasztották a tűzoltókat a téliesre fordult időjárás miatt. -erről tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel arra figyelmeztet: mivel a meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is havazásra és ónos esőre kell készülni, ezért az autósok mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról mielőtt elindulnak.

Önfeledten szánkóznak és hógolyóznak a gyermekek Ózdon. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város lakói már rég láttak ekkora havazást.

A hirtelen betört sarkvidéki időjárás rengeteg nehézséget okozott a járművezetőknek.

A 33-s főúton egy összetört, árokba csúszott autót kellett menteni, miután egy kamionnal karambolozott.

Jánoshalma és Borota között is baleset történt, ott egy teherautó ponyváját és a tartószerkezetét tépte le a szél. A felépítmény az út közepére borult, így a forgalom csak fél pályán haladhat, rendőri irányítás mellett.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a balesetek elkerülése miatt arra kéri a sofőröket: ilyen időben ha tehetik, inkább maradjanak otthon.

A Magyar Közút Nonporfit Zrt munkatársai már napok óta készenlétben állnak. A vállalat szóvivője arról tájékoztatott: teljes kapacitással végzik országszerte a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

Pécsi Norbert hozzátette: első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellékutakon végzik el a munkálatokat, és ezeket a köröket addig ismétlik, amíg az időjárás és az útviszonyok indokolják.

Hír TV