2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Fokozódó migrációs nyomás a magyar határ déli szakaszán

Óriási a feszültség a magyar határ déli szakaszán a fokozódó migrációs nyomás miatt - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Informátor című műsorunkban. Németh Szilárd elmondta: a bevándorlók jól felszereltek, többségük kerítésvágóval, okostelefonnal rendelkezik, az embercsempészek pedig drónokat és éjjellátó kamerákat használnak.

  • Fokozódó migrációs nyomás a magyar határ déli szakaszán

 

A Nyugat-Balkánon 150 000 körüli azoknak a száma, akik ma azt szeretnék, hogy bejöjjenek valamilyen úton-módon valamelyik határon és erre a legcélszerűbb megoldás most télen - hiszen nem kell hegyeken átkelniük - az a magyar határon való próbálkozás és ezért növekszik a magyar határkerítésen a migránsok által bevitt nyomás

– mondta az Informátornak Németh Szilárd.

 
Illegális bevándorlók Magyarkanizsa régi vasútállomásának épületében.
 

Tavaly egész évben mindössze 6000 bevándorló próbált meg illegálisan belépni az országba, idén ez szám már november végére megduplázódott és meghaladta a 13 000-et.

Az Informátor stábja ezúttal a Délvidéken járt. Magyarkanizsán 2015 óta állandóan jelen vannak az illegális bevándorlók, azonban az utóbbi hetekben tovább erősödött a migrációs nyomás. A 8000 fős településen átlagosan 600-700 bevándorló tartózkodik.

 

A bevándorlók komoly anyagi terhet rónak a városra, ráadásul rettegésben tartják az itt élőket is.

Nekem személy szerint nem jó véleményem van róluk. Én járok nyugatra is, ott sem jó a helyzet, de mivel határváros nagyon rossz. Este már egyszerűen az emberek nem mernek kimenni az utcára. Nem este már ugye délután 4-kor sötét van, akinek nem muszáj biztos, hogy nem megy ki

- mondta az Informátornak egy helybeli.

A migránsok Magyarkanizsáról indulva Martonos és Horgos irányából közelítik meg a magyar határt. A legújabb módszerük, hogy alagutat ásnak Szerbia és Magyarország között a határkerítés alatt.

A migránsok az esetek többségében embercsempészek segítségét veszik igénybe. A Századvég friss elemzése szerint

Európába csak az idei évben már 90 ezer bevándorló érkezett embercsempészek segítségével.

Az üzlet nagyságát jól mutatja, hogy az embercsempész hálózatok ezen körülbelül 135 és 225 millió euró vagyis 44 és 74 milliárd forint között összeget kereshettek.

 

A teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!