2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Főhős

Főhős: Kuncze Gábor a liberális "királycsináló"

A mai adás főhőse Kuncze Gábor volt, aki volt belügyminiszter, királycsináló és az SZDSZ egykori elnöke. Negyed százada – mondhatni – élet és halál ura volt Magyarországon. Vagy csak egy odaállított báb? Tény, az újságírókat ott alázta, ahol tudta. Jogos a kérdés, minek köszönhette a pápai születésű, a Nagykörútról kívülről érkező Kuncze, hogy ilyen üstökös-szerű karriert futott be?

  • Főhős: Kuncze Gábor a liberális

Aranykéz utcai merénylet, Szlávy Bulcsú és Prisztás-gyilkosság. De itt nincs vége. 1996 utolsó két hónapjában öt vállalkozóra lőttek rá Budapesten, majd egy évvel később újabb vállalkozót gyilkoltak meg alvilági leszámolásra emlékeztető módszerrel, de a legemlékezetesebb ezek közül a Fenyő János médiavállalkozó ellen elkövetett merénylet volt. Jelenleg több ügyben tart az eljárás. Horn Gyula miniszterelnök akkor azt mondta, hogy: „Ami ma Magyarországon van, az nem közbiztonság, nem az, amit elvárnak az állampolgárok. Elfogadhatatlan, hogy naponta történjenek rablások és gyilkosságok.”

Kuncze belügyminiszterként ahelyett, hogy üldözte volna a bűnt, inkább elkente azt. Emlékeznek még a “megélhetési bűnözés” kifejezésre? Kuncze a parlamentben találta ezt mondani egy félig agyonvert plébános és kifosztott temploma kapcsán. Évekig hivatkozási alap lett ez a balliberális “elit” számára, amikor a bűnelkövetők roma származásúak voltak.

Ellenben ahol megmutatta, belügyminiszterként milyen kemény is tud lenni, az a rendszerváltás utáni első, erőszakkal szétvert tüntetés.

1997-ben az úgynevezett Metész-tüntetésen a rendőrök a Hősök terén brutálisan bántalmazták, megbilincselték és magukkal hurcolták az 1956-os forradalom élő legendáját, Pongrátz Gergelyt. Belügyminiszterként Kuncze Gábor ezután persze simán letagadta, hogy erőszakot alkalmaztak volna.

A továbbiakban sem tagadta meg önmagát. A kacskaringós karriert befutott Kuncze Gábor életútját kísérte figyelemmel az Apáti Bence vezette műsor.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!